Meer weten en leren omgaan met smartphone, tablet en pc

Voor iedereen, beginner of gevorderde, die zich wil bekwamen met werken met smartphone, tablet of computer of de weg willen leren kennen op de digitale snelweg, biedt Seniorweb Amsterdam Zuid een uitgebreid programma van cursussen, workshops en spreekuur om te helpen.

Vertrouwd worden met een nieuw net aangeschaft apparaat, of – eindelijk – eens goed overweg kunnen met smartphone, tablet of computer of wat meer leren over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitale middelen; het is nooit te oud om te leren.

Ook het komende seizoen kunnen vijftigplussers terecht voor (beginners)cursussen op het gebied van Windows 10 en 11; MacOS, iPad; iPhone; Android smartphone/tablet. Daarnaast wordt in cursussen en workshops aandacht besteed aan Veiligheid en privacy op Internet, Streamen van muziek, Familiegeschiedenis, Werken met de digitale overheid; Google Foto’s, YouTube, de Chromebook en de nieuwe manier van zoeken op internet, die ons allemaal te wachten staat. Bijzonder is de afsluitende grote workshop aan het einde van het seizoen, die opnieuw georganiseerd wordt samen met het Huis van de Wijk: kennismaken met ChatGPT, een zoekmachine, gebaseerd op kunstmatige intelligentie, die het afgelopen jaar het internet ondersteboven heeft gezet. En tenslotte is er voor iedereen ondersteuning bij vragen en problemen tijdens het wekelijks spreekuur op dinsdagmorgen.

Alle lessen vinden plaats in een eigen leslokaal voor groepen van maximaal acht personen. Bij de afsluitende workshop over ChatGPT is in de grote zaal plaats voor vijftig bezoekers. Het seizoen begint met een inschrijfdag op vrijdag 9 februari van 10:00 tot 13:00 uur. Ná de inschrijfdag kunt u zich, als er nog plaats is, alsnog via e-mail inschrijven.

Contact met Seniorweb Amsterdam Zuid: tel. 06 80140373 of e-mail: seniorweb.amsterdamzuid@ gmail.com. Het volledige programma vindt u op de website www. seniorweb-amsterdamzuid.nl en is op papier af te halen in het Huis van de Wijk, Rijnstraat 115.

Foto: Firmbee from Pixabay

0 Shares