Kunstenaar Heinz Mölders staat centraal in Multiloog evenement

Ter gelegenheid van de viering van haar 25-jarig bestaan organiseert Multiloog een evenement in twee delen met als titel Verzamelen, last en lust. In de week van 23 tot en met 28 oktober is er een expositie van Heinz Mölders. De expostitie wordt afgesloten met een multiloog bijeenkomst op 28 oktober..

Multiloog is het levenswerk van Heinz Mölders (1947-2021). Hij was de grondleggeren een inspiratiebron voor velen. Zijn kunstenaarschap bleef daarbij vaak onderbelicht. De organisatie wil met deze expositie Heinz als beeldend kunstenaar in de schijnwerpers zetten. De expositie eindigt zaterdag 28 oktober vanaf 16:00 uur met een kunstveiling onder leiding van Gee de Wilde. De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan de Stichting Vrienden van Multiloog.

Zaterdag 28 oktober is er van 10:00 tot 18:00 uur eveneens een bijeenkomst met twee twee Multilooggesprekken. Iedereen kan aan de gesprekken deelnemen. De eigen ervaring en beleving van de deelnemers zijn daarbij leidend. Na de inloop (10:00 uur) openen Margitta Matthies en Jan Jumelet (dagvoorzitter) de bijeenkomst.

Michi Almer geeft de inleiding voor het eerste gesprek (10:45 uur) met als thema Lust en last van verzamelen. Tijdens het eerste gesprek staan we stil bij de verschillende aspecten van verzamelen. Zowel het alom gerespecteerde verzamelen van boeken en postzegels komt aan bod alsook het dwangmatig bewaren van andere grote hoeveelheden voorwerpen.

Gee de Wilde opent na de lunch om 13:15 uur het tweede gesprek met als thema Betekenis van kunst. Het tweede gesprek staat in het teken van kunst als bron van inspiratie, verwerking, confrontatie en empowerment, voor de kunstenaar, de kunstliefhebber of, gewoon, de kunstkijker. Om 14:45 uur is er een muzikaal intermezzo en korte pauze.

Het evenement Verzamelen, last en lust wordt gehouden in de Oranjekerk en is van maandag 23 oktober 12:00 uur tot en met 28 oktober van 10:00 tot 15:00 uur te bezichtigen. Deelname is gratis, maar opgeven is noodzakelijk om een plek te reserveren. Dat kan tot 22 oktober via: multiloog@gmail.com

Foto: Tekening van Heinz Mölders

0 Shares