Niets weggooien, horeca komt met innovatieve oplossingen

En toen kwam de overheidsmaatregel dat alle horeca de deuren moest sluiten om verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk in te dammen. Voor veel horeca-ondernemers reden om de handen extra uit de mouwen te steken. Sommigen komen met innovatieve oplossingen, en anderen schakelen razendsnel om naar een ‘afhaal- en bezorgsysteem’.

Poké Perfect

“Onze eerste reactie leverde een aardige krachtterm op, maar daarna konden we vrij snel omschakelen”, zeggen Quinta en Gerrit Jan Witzel van healthy food concept Poké Perfect. Om te voorkomen dat veel van het verse voedsel uit de voorraad moest worden weggegooid, werd door de Witzels de app Too Good To Go ingezet – een app die wordt gebruikt om voedselverspilling tegen te gaan.

“We hebben altijd al gebruik gemaakt van deze app, maar niet in deze mate. Op deze manier hebben we nog best wel veel bowls verkocht. Verder hebben we de hardwerkende zorgverleners van het OLVG West en OLVG Oost getrakteerd op een Poké bowl. Dat werd ontzettend goed ontvangen en achteraf ontvingen we veel foto’s van smullende zorgmedewerkers. Dat gaf veel voldoening en energie.”

De vestigingen van Poké Perfect zijn geopend op reguliere openingstijden voor zowel afhalen als bezorging. Bezorgen kan via Thuisbezorgd en Uber Eats.

Waldo Patisserie

Waldo had met Pasen een vriendelijke actie door aan huis te bezorgen. De patisseriespecialist is dolblij dat beide filialen nog open zijn en dus nog het volledige assortiment – de Eerste Sweelinckstraat ook vers belegde broodjes – te verkrijgen is.

Vanuit beide locaties kan via Ubereats, Deliveroo én Thuisbezorgd ook worden besteld en anders is Waldo op vrijdag te vinden op de markt in Amstelveen. Uiteraard gelden  bij Waldo de voorgeschreven regels, zoals anderhalve meter afstand in acht nemen.

    

NENI

Ook NENI Amsterdam maakt gebruik van thuisbezorging en afhalen. Maandag tot en met zondag, van 17:00 tot 21:00, bundelen ze hun krachten met Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats.

Op het menu staan verschillende mezze zoals baba ganoush, labaneh en hummus of warme gerechten zoals de popcorn falafel en sabich. Naast het bezorgen en afhalen van verschillende Telavivian style dishes, is het sinds kort ook mogelijk om cocktails af te halen vanuit de NENI Lemonman Bar. Daarnaast hebben ze speciaal voor take-away The Signature Balagan Box opgezet, een box vol verschillende Oost-Mediterrane heerlijkheden voor twee tot drie personen.

    

0 Shares