Oliver Green haalt ruim 128.000 euro op met succesvolle crowdfunding voor nieuwe locatie in Amsterdam Zuid

De ondernemers achter Oliver Green zijn een crowdfunding gestart via het platform CrowdAboutNow. Met de financiering willen oprichters Merel Keizers en Stefan Hoogeveen een derde locatie openen in Amsterdam Zuid. In korte tijd haalden ze ruim 128.000 euro op samen met een grote groep betrokken investeerders. Hiermee is het minimale doelbedrag bereikt, maar de ondernemers streven ernaar om uiteindelijk 200.000 euro op te halen.

Oliver Green
In 2019 werd Oliver Green opgericht door Merel Keizers en Stefan Hoogeveen. De eerste locatie werd geopend in Amsterdam Oost, met als missie mensen écht gezond te laten eten. “In een wereld vol bewerkte voeding en ongezonde snacks vonden wij dat gezond eten anders kon: een gezonde maaltijd moet snel en makkelijk te verkrijgen zijn. Dat was het begin van Oliver Green.” vertelt Keizers.

Community
De ondernemers zijn al enige tijd actief in Amsterdam Oost en West, maar willen nu een derde locatie openen in Amsterdam Zuid. Om dit te financieren zijn Keizers en Hoogeveen een crowdfunding gestart via het platform CrowdAboutNow. Op die manier worden de plannen gefinancierd door een betrokken groep investeerders. “De locaties zijn ontmoetingsplaatsen waar gezondheid en gezelligheid hand in hand gaan. We hebben veel vaste klanten die ons regelmatig bezoeken. Deze community willen we ook graag betrekken bij de volgende stap.” stelt Hoogeveen.

Crowdfunding
In korte tijd hebben de ondernemers al ruim 128.000 euro opgehaald samen met 63 betrokken investeerders. Hiermee is het minimale doelbedrag bereikt en de campagne geslaagd. Om alle plannen uit te kunnen voeren streeft Oliver Green ernaar om uiteindelijk 200.000 euro op te halen.

De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden binnen 5 jaar terugbetaald met een jaarlijks rendement van 5.5%. Daarnaast is het mogelijk om in de voorverkoop alvast tegoedkaarten met korting aan te schaffen.

Er kan nog geïnvesteerd worden tot 30 november 2023.

0 Shares