Oma Coby (96) begint oliebollenbar met kleinzoon

Zaterdag 17 december gaat het gebeuren: “Oma Coby’s oliebollenbar” wordt geopend. Oma Coby’s oliebollenbar is een initiatief van Mark Simoons. Om zijn oma gezelschap te houden, gaat Mark (32) meerdere malen langs bij zijn oma Coby in het verzorgingstehuis. Ondanks dat hij en zijn familie haar regelmatig opzoeken, voelt zij zich toch wel eens eenzaam. Deze treurige waarheid inspireerde Mark om hier iets heel concreets aan te veranderen. Want naast oma Coby zijn er nog heel veel eenzame ouderen en dat is schrijnend. Mark bedacht oliebollen te gaan verkopen gebaseerd op het authentieke recept van oma Coby. Het ultieme doel is om door de opbrengst van de verkochte oliebollen, het leven van eenzame ouderen, net iets gezelliger te maken in deze donkere dagen.

Hoe kan ik helpen?

Nu het recept tientallen jaren heeft kunnen rijzen wordt het tijd om de authentieke oliebol te delen met heel Nederland. Vanaf dinsdag 6 december kunnen er daarom online bestellingen worden geplaatst. De oliebollen zijn €2,- per stuk. Het doel is om minimaal 5.000 oliebollen te verkopen zodat alle afnemers 500 ouderen de middag of avond van hun leven kunnen bezorgen. De oliebollen zijn per 10 stuks te bestellen. Deze zitten verpakt in een door Oma Coby bestempelde zak, voorzien van poedersuiker en informatie over het gesteunde goede doel.

Stichting de Tijdmachine – “Gouwe Ouwe”

Deze stichting zet zich al jaren in voor eenzame ouderen. Zo organiseren zij in zorgcentra: ‘Gouwe Ouwe’ evenementen. Tijdens deze happening wordt de eetzaal omgebouwd tot de dancing van weleer waar ouderen worden meegenomen naar de tijd van toen ze in de kracht van hun leven stonden. In het jaren ’60 en ’70 decor van de vertrouwde kroeg of dancing wordt vervolgens livemuziek gespeeld die herinneringen weer tot leven wekken. Welke leeftijd je ook hebt, het is bewezen dat muziek je meeneemt naar herinneringen van alle leeftijden. Met een bewezen aanpak, aandacht en plezier draagt dit concept bij aan het (structureel) verbeteren van de kwaliteit van het leven van ouderen.

‘Laat met 10 oliebollen, een oudere rock & rollen’

Als er 5.000 oliebollen verkocht worden kunnen er 500 ouderen gratis toegang krijgen tot dit evenement. Toegang tot een ‘Gouwe Ouwe’ editie kost €10,- per oudere, dat is omgerekend ƒ 22,- gulden inderdaad. Om iedereen tijdens de pick-up dagen te kunnen voorzien van een oliebol wordt men verzocht vooraf online te bestellen en een ophaalmoment te kiezen.

Bestellen kan via www.omacobysoliebollenbar.nl.

Foto: Rutger Geleijnse

0 Shares