Škoda Scala, een breed inzetbaar, fraai ingericht en sportief model

Škoda heeft sinds kort een sportieve compacte hatchback aan zijn modellenlijn toegevoegd. Een auto die een bescheiden buitenmaat combineert met heel veel ruimte binnenin. En door diverse slimmigheden kan elke millimeter van de Scala maximaal worden benut.

Een mooi voorbeeld van de Simply Clever-gedachte van Škoda vormt de achterbak. Deze is letterlijk in een handomdraai te vergroten of te verkleinen. Handig wanneer er grotere spullen – bijvoorbeeld een racefiets of surfspullen – achterin moeten worden geladen. Na het neerklappen van de achterstoelen ontstaat zo een grote vlakke laadvloer.

Door dit soort slimmigheden is de auto in alle opzichten breed inzetbaar. Hij laat zich prima gebruiken als reisauto voor een gezin met jonge kinderen. Op de achterbank is voldoende ruimte voor meerdere kids. In de kofferruimte en desnoods op het dak past voldoende bagage.

De 1.000 cc motor is krachtig genoeg voor lange afstanden en snelwegen. Hij rijdt zeer vlot en soepel en laat zich prima sturen. Van 100 km per uur trekt de auto vlot door naar hogere snelheden waarmee inhalen en opschieten geen probleem vormt. En ook in de stad is de auto een vlotte, stille en prettige reisgenoot. De Škoda is degelijk en solide gebouwd en op de wat slechtere wegen, zoals in de Stadionbuurt, hoor je geen rammeltjes of trillingen.

Het interieur van de Scala First Edition die wij mochten testen was zeer fraai. Het zwarte dashboard was fraai met geborsteld koper afgewerkt. Uiteraard beschikt deze auto over technische snufjes voor telefoon, navigatie en muziek. Allemaal makkelijk en handig te bedienen. En aan veiligheidssystemen geen gebrek. In ons model: adaptive cruise control, lane assist en ABS.

Wij vonden de Škoda Scala een fijn rijdende auto. Daarnaast waren we onder de indruk van de vormgeving van de auto en van de fraaie afwerking van het interieur. De door ons gereden versie kost € 26.390, -. De Scala is leverbaar vanaf € 21.513,- of € 333,- per maand in de private lease.

Voor meer info kijk op www.a-point.nl/skoda

Voorkant Škoda Scala
Achterkant Škoda Scala
Verstelbare laadvloer kofferbak Škoda Scala

 

 

0 Shares