Slim reizen met fiets of scooter tijdens sluiting Piet Heintunnel

De veelgebruikte Piet Heintunnel is tot en met uiterlijk 30 september 2022 dicht voor al het verkeer, behalve voor tram 26. Dat zal voor de nodige verkeershinder aan zorgen en om dat enigszins te beperken, heeft de gemeente een aantal adviezen om een slim reisalternatief te kiezen. Deze zijn allemaal te vinden op amsterdambereikbaar.nl.

Fietsen heeft tijdens de sluiting van de Piet Heintunnel vele voordelen. Je ontloopt de verkeershinder, het is gezond én het is mogelijk om punten te sparen voor gefietste kilometers. Die punten zijn inwisselbaar voor leuke cadeaus in de webshop, of kunnen gedoneerd worden aan een van de goede doelen in de buurt. Hoe meer kilometers, hoe groter de beloning. Het is een kwestie van aanmelden via fiets.pietheintunnel.nl – de registratiewebsite van Toogethr Cycles – daarna de app downloaden en die aanzetten tijdens fietsritten.

Is de reisafstand net te groot om dat op een ‘gewone’ fiets te doen, dan is de e-bike een slim alternatief. Bij lokale fietsenwinkels is met een eigen bijdrage van 10 euro, een week lang een e-bike uit te proberen. Na het maken van een afspraak staat de e-bike op het gewenste tijdstip klaar en is het een kwestie van opstappen en trappen. En met de app van Toogethr Cycles zijn meteen weer punten te sparen.

Ook met de elektrische scooters van felyx en Check kunt u met de app van Toogethr Cycles punten sparen. Daarnaast is een deelscooter een snel, comfortabel en duurzaam alternatief voor de auto. Zeker tijdens de sluiting van de Piet Heintunnel. In samenwerking met felyx en Check is gezorgd dat er tijdens de tunnelwerkzaamheden in het gebied rondom de Piet Heintunnel extra deelscooters beschikbaar zijn.

Ook tram 26 is een goede vervanging voor de auto. Als u op Zeeburgereiland, IJburg of in de directe omgeving van de Piet Heintunnel woont of werkt, kunt u vanaf 25 juni eenmalig de tram proberen voor slechts 1 euro. Het gebruik van P+R-terreinen, het openbaar vervoer en ‘plan-boek-betaal-app’ Amaze zijn extra aantrekkelijk gemaakt.

Kijk voor alle acties en meer informatie op www.amsterdambereikbaar.nl.

 

 

0 Shares