Spelen met het serieuze, lachen om het tragische

Muziektheatergezelschap Liedhuis staat 3 juni in CC Amstel met de voorstelling Rabbits at Work. Onder regie van Marc Krone is sprake van een vermakelijke voorstelling, die speelt met het serieuze en doet lachen om het tragische.

Een pianiste en een sopraan (het Duo) voeren een propaganda-concert uit ter meerdere eer en glorie van ‘De Grote Leider’. Er mag in zijn staat alleen nog maar muziek van vóór 1900 worden gespeeld. Alle muziek van na 1900 is verboden en overtreders wachten gruwelijke straffen en hoge boetes. Tijdens het concert ontvangt het Duo geheime composities van de rebellerende CCC (Central Composers Club). Aangestuurd door de CCC belandt het Duo in een riskante missie om de ‘De Grote Leider’ ten val te brengen.

Sopraan Florien de la Fosse en pianiste Celia García-García schitteren in deze muzikale komedie met liederen speciaal voor deze voorstelling geschreven door de Amerikaans-Nederlands componiste Vanessa Lann. Daarnaast spelen ze liederen van Robert Schumann (in Nederlandse vertaling) en jazzsongs van David Frishberg. Rabbits at Work speelt op satirische wijze in op een snelgroeiende beweging in de huidige maatschappij, aangeblazen door verschillende politieke (wereld)leiders, die het ‘glorieuze’ verleden in ere wil herstellen.

Voor tickets www.ccamstel.nl.

 

0 Shares