Tussen kunst en kind: over het ouderschap in de kunsten

Op 13 mei om 14.30 uur vindt er in het Cobra Museum een bijzonder gesprek plaats over kunstenaarschap en ouderschap. Het combineren van werk en ouderschap is in vele sectoren een uitdaging, maar in de kunstwereld lijkt dit nog meer het geval te zijn. Het kunstenaarschap vereist toewijding, constante flexibiliteit en beschikbaarheid, terwijl het moederschap ook veel eisen stelt uit de maatschappij.

Het gesprek zal starten met het werk van de Deense beeldhouwer en moeder Sonja Ferlov, te zien in de tentoonstelling Je est un autre. Kunsthistorica en cultuurwetenschapper Rannilt Pol zal ingaan op het leven en werk van Ferlov en hoe het moederschap haar manier van werken beïnvloedde. Vervolgens zal er worden gekeken naar hoe het vandaag de dag is om zowel kunstenaar als moeder te zijn. Schrijver en kunstenaar Mirthe Berentsen zal hierover in gesprek gaan met Rannilt Pol.

Berentsen schrijft momenteel aan een boek over kunst en de politisering van het moederschap dat uitgegeven zal worden bij Das Mag. De titel van het evenement is geïnspireerd op haar aankomende podcast Tussen kunst en kind, over het ouderschap binnen de kunsten. Meer informatie is te vinden op www.cobra-museum.nl. Toegang gratis, exclusief museumentree.

Foto: Rannilt Pol. Copyright Rob Nijpels

0 Shares