Twins Olives de winkel, hoe een jongensdroom uitkwam

Dertien een ongeluksgetal? Niet bepaald voor Youssef en Saïd, die vrijdag 17 november een jongensdroom in vervulling zagen gaan met de opening van hun winkel achter hun Twin Olives kraam op de Albert Cuyp, waarmee ze hun dertiende jaar op de markt ingaan. Saïd: “We beginnen langzaam te beseffen wat we hebben neergezet, iets wat we altijd al wilden.”

Die kraam op de Albert Cuypmarkt kom je amper voorbij zonder dat je iets aangeboden krijgt om te proeven. Niet zelden roepen voorbijgangers een amicale groet naar de mannen, en het is een zeldzaamheid dat er geen rij klanten voor de kraam staat. En in de winkel is het, zeker tijdens de openingsdag, niet anders. Regelmatig stapt er een vaste klant of buurtbewoner de winkel in, roemt de prachtig ingerichte zaak en wenst de mannen veel geluk. Saïd en Youssef nemen de wensen dankbaar in ontvangst.

Het is hun kenmerk: goedlachs, altijd vrolijk en met een open karakter staan de mannen achter de kraam. Zo ook in de winkel. “Ons motto is: wat je geeft, krijg je terug. Behandel iedereen zoals je zelf behandeld wilt worden. Zo werken we achter de kraam, en zo werken we in de winkel.”

Sinds 2011 staan ze op de markt. Voorheen op de hoek met de Eerste Van der Helsstraat, nu – gezien vanaf de Ferdinand Bol – een stukje verder, voor de winkel aan de Albert Cuypstraat 132. “In eerste instantie waren we niet blij met de verhuizing van de kraam, maar je ziet: alles heeft een doel. Daar ging een deur dicht, maar er is een andere deur opengegaan”, reageert Saïd, wijzend op de winkeldeur.

Maar je kunt nog zo vrolijk en amicaal met je klanten omgaan, kwaliteit is maatgevend en gezien de doorlopende stroom aan klanten zit dat wel goed. “En met de winkel kunnen we onszelf nu beter presenteren dan met de kraam, op een manier zoals we dat altijd al hebben gewild, en nu ook met een klein terras”, vervolgt Saïd. “Met een uitgebreider assortiment. De vertrouwde humus, maar ook belegde broodjes, koude salades, pasta-, rijst- en aardappelsalades aan te vullen met verschillende soorten groenten en natuurlijk olijven.”

En niet te vergeten, Marokkaanse specialiteiten gemaakt door mama Youssef en mama Saïd. “Onze vrouwen leren dat nu ook om dat langzaam over te nemen en zijn al van alles aan het maken, uiteraard met de smaak van onze moeders.”

0 Shares