Unieke kerstcantates van Toonkunstkoor

Toonkunstkoor Amsterdam en het Concertgebouw Kamerorkest brengen op 15 december 2018 een bijzonder weihnachtscantate-concert. Dit concert bestaat uit de eerste drie cantates van het Weihnachtsoratorium van J.S.Bach, aangevuld met een Weihnachtscantate met de naam Reminiscent van Egon Kracht die hij dit jaar speciaal voor Toonkunstkoor Amsterdam heeft gecomponeerd.

Het Weihnachtscantate-concert is een initiatief van Boudewijn Jansen, artistiek leider van Toonkunstkoor Amsterdam. Het project is als tweeluik bedacht: in december 2018 voert TKA de eerste drie cantates uit en twee jaar later de andere drie. Beide keren gebeurt dat in combinatie met een nieuw werk waarvoor TKA de compositieopdracht geeft. Voor de eerste editie is de keuze gevallen op Egon Kracht, een Nederlandse componist die in zijn werk veel cross-overs met jazz en improvisatie verwerkt.

Toonkunstkoor Amsterdam (TKA) is een ambitieus concertkoor, dat grote koorwerken afwisselt met intieme programma’s, waarin de veelzijdigheid van het koor tot uiting komt. Het koor bestaat uit goede, geschoolde amateurzangers en het repertoire reikt van Sweelinck tot aan vandaag. TKA is zeer vertrouwd met de oratoria van Bach. Traditiegetrouw verzorgt TKA jaarlijks de uitvoering van Bachs Matthäus Passion op Goede Vrijdag in Het Concertgebouw in Amsterdam. Sinds 2015 werkt het koor daarbij samen met het Concertgebouw Kamerorkest.

De kerstcantates worden uitgevoerd in de Obrechtkerk (Jacob Obrechtstraat 30), aanvang 20:00 uur. Kaarten kosten 30 euro en zijn te verkrijgen via kaartverkoop@toonkunstkoor.nl

0 Shares