Van God Los in de Thomas

In het kader van de expositie Van God Los organiseren het Catharijneconvent en de Thomas twee rondleidingen in de betonnen kerk aan de voet van de Zuidas. Belangstellenden zijn zaterdag 16 juli welkom om 11:00 of 13:30 uur.

De Thomas werd in het midden van de jaren zestig ontworpen door architect Karel L. Sijmons. Sijmons was een groot bewonderaar van Le Corbusier en diens brutalistische architectuur, die vaak wordt geassocieerd met intimiderende, grote bouwwerken. Dat het brutalisme zich er ook voor leent om warmte, intimiteit en spiritualiteit uit te drukken, bewijst De Thomas.

Dominee Evert Jan de Wijer en Dirk Sijmons, zoon van de architect, nemen je mee op pad door deze illustere kerk en er worden natuurlijk herinneringen opgehaald aan de roerige begintijd van De Thomas!

Het Grachtenfestival doet op vrijdag 19 augustus (aanvang 15:00 uur) De Thomas aan. Cellist Laura de Armas, finaliste van het Grachtenfestival Conservatorium Concours, geeft een concert samen met pianiste Laure Cholé. Laura en Laure zullen onder andere de prachtige cellosonate op. 19 van Rachmaninov spelen, maar ook Le Grand Tango van Piazzolla komt voorbij. De Thomas is te vinden aan de Prinses Irenestraat 36.

Meer info: www.dethomas.nl

0 Shares