Vuurwerk met oud & nieuw, wat vindt u?

De jaarwisseling  is oliebollen eten, oudejaarsconference kijken, aftellen naar 12 uur, proosten met bubbels en zelf vuurwerk afsteken.

Nu is er de laatste jaren steeds meer discussie ontstaan over het zelf afsteken van vuurwerk.  Iedereen wil graag een veilig en feestelijke jaarwisseling maar helaas is er ook veel overlast. En weegt die overlast, samen met de schade en het letsel door vuurwerk nog wel op tegen het plezier van het zelf mogen afsteken? Welke risico’s zijn nog aanvaardbaar?

Er liep al een discussie rondom een algemeen verbod op het afsteken van vuurwerk en er gaan steeds meer stemmen op om het afsteken van vuurwerk in professionele handen te leggen.

Wat vindt u? De gemeente wil dit graag van u weten en alle inwoners van Amsterdam kunnen nu via een inspraakreactie hun mening geven over het voorgenomen afsteekverbod. Reageren kan tot en met 6 september 2020.

Een reactie kunt u mailen naar inspraak.apv@amsterdam.nl.

Of indienen via www.amsterdam.nl/oudennieuw.

Of per post te sturen naar: Gemeente Amsterdam, Projectgroep viering oud en nieuw 20/21, Postbus 202, 1000 AE Amsterdam.

0 Shares