Wijnsuggesties voor bij het kerstdiner op z’n Italiaans

Wij vroegen Michel Kamphuijs van Gusto Wines om voor u een aantal wijnen te selecteren die zeer goed passen bij de recepten van het kerstdiner op z’n Italiaans. Hij kwam tot de volgende smakelijke combinaties.

Voor bij de Venetiaanse gezouten kabeljauw 2018 Graffetta Grillo Sicilia (12,33 euro). De wijn is lichtgeel van kleur. In de neus gedroogde bloemen, gele appel en een toets van hout. In de mond een zachte aanzet met een mooie frisheid van citrusvruchten en mineraliteit (ziltigheid) past daarom uitstekend bij de vis.

Voor bij de pompoen Ravioli 2017 Selva Capuzza Groppello Biaggio (13,92 euro) Zeer licht robijnrood van kleur. In de neus zwoel rood fruit van framboos en rode kers. In de smaak weer dat zwoele fruit wat nijgt naar een licht zoetje, maar de frisheid overheerst. Lichte, verleidelijke, zachte wijn met bescheiden zuren, sluit heel goed aan op de pompoen Ravioli.

Voor bij de Sabayon van rode wijn 2015 Arduini Recioto Valpolicella Classico (22,57 euro, halve liter). Robijnrood. In de neus stuivend met zoetig fruit als kersen en bramen, rozijnen en krentjes. In de mond een zeer ronde aanzet met zachte en romige structuur en veel elegantie door de verfijnde zuren. Een heerlijke dessertwijn met goede lange afdronk.

Alle wijnen zijn verkrijgbaar bij Gusto Wines, Stadionweg 147 of www.gustowines.nl

 

0 Shares