Win een gesigneerd exemplaar van Emmetje en het plastic avontuur + boekenlegger

Ze lag op een surfboard in de Stille Oceaan toen ze overal om zich heen plastic zag drijven, alweer. Dat was het moment waarop Caroline Korteweg (31) besloot een kinderboek te schrijven over de gevolgen van al dat rondslingerende plastic.

Emmetje en het plastic avontuur vertelt het verhaal van de 10-jarige Emmetje die in het park haar plastic zakjes niet in de prullenbak gooit, maar achterlaat op een bankje. Ze wordt betrapt door Cora de fee, die besluit Emmetje en Beer mee te nemen op avontuur en haar het gevaar van rondslingerend plastic wil laten zien. Ze redden een schildpad, en werken samen met buurtkinderen om een grote berg plastic op te ruimen.

Plastic is een van de meest vervuilende afvalproducten. Geschat wordt dat tussen 1950 en 2017 4,4 ton plastic afval in het milieu is terechtgekomen. Dat is dus 4.400.000.000 kg.

Emmetje en het plastic avontuur  met illustraties door Lidy de Koning is te koop bij een aantal geselecteerde boekhandels in Amsterdam Zuid of te bestellen via www.carolinekorteweg.com. Het boek is te bestellen in de Nederlandse of de Engelse taal.

Van elk verkocht boek gaat 1 euro naar The Plastic Soup Foundation.

Doe mee met de grote kleurwedstrijd op www.carolinekorteweg.com/nieuwtjes-1/693633_grote-kleurwedstrijd en win een gesigneerd boek van Emmetje en het plastic avontuur + boekenlegger!

 

 

 

0 Shares