Zolders bevatten soms verborgen schatten

De meeste mensen kennen ze wel. De televisieprogramma’s waarbij veilingen centraal staan. Bij al deze programma’s blijkt maar al te vaak dat mensen meer bezitten dan zij vermoeden. Daarnaast laten deze shows zien dat een echte veiling ook gewoon leuk kan zijn. In Amsterdam-Zuid al tien jaar veilinghuis Amsterdam Book Auctions gevestigd, waar regelmatig een veiling kan worden bezocht en waar kan worden geboden en gekocht.

Bij veel mensen liggen soms verborgen schatten op zolder of in de kelder, zonder dat zij bewust zijn van het bestaan ervan. Bij Amsterdam Book Auctions aan de Quellijnstraat 127 kunnen die (mogelijke) schatten elke zaterdag tussen 13:00 en 17:00 worden getaxeerd. Wanneer dit goed uitpakt kan het getaxeerde stuk op de volgende veiling worden aangeboden. Mocht de boedel te groot zijn om naar de taxatie te brengen of iemand niet in staat zijn dit te doen, dan wordt desgewenst een taxatie aan huis gedaan.

Er wordt van alles geveild op deze avonden; van boeken en strips tot ware kunstwerken, maar ook curiosa en antiek. Tijdens de drukbezochte veilingen en door het mondiale bereik via internet, eindigt de veiling vaak in een realistische prijs.Misschien toch maar eens op zolder kijken, in de kelder zoeken of in de schuur checken of daar misschien wel een verborgen schat ligt. De eerstvolgende veiling is gepland op maandag 17 december.

0 Shares