10 jaar klezmerband Shu’al

Dit jaar bestaat klezmerband Shu’al tien jaar. Om dat te vieren, heeft de band onlangs een cd (www.shu.al/spotify) en videoclip (https://youtu.be/FwvFa8aSBJE) uitgebracht.

Na concerten in onder meer Zutphen en Sleeuwijk, sluit Shu’al zijn jubileumjaar feestelijk af in Teatro Munganga. Shu’al heeft, speciaal voor dit concert in Teatro Munganga, een aantal nieuwe arrangementen geschreven. Daarnaast zal de band in een extra grote formatie de grootste tijdloze klezmerhits uit zijn omvangrijke repertoire ten gehore brengen. Laat je meevoeren door de mooiste klezmerklanken!

Shu’al speelt klezmer: muziek met “nesjomme”. Voor Shu’al is klezmer de mooiste muziek die bestaat. Het is de soundtrack van het menselijk leven: alle hoogte- en dieptepunten komen voorbij. Klezmer kan groots, wild en feestelijk zijn. Maar klezmer kan ook klein, lieflijk en melancholisch zijn. Het is muziek vol contrasten, die geen moment verveelt. In het vaste repertoire van Shu’al zitten alle grote klezmerklassiekers van de vorige eeuw. Met zijn bijzondere akoestische bezetting (zang, klarinet, viool, piano/accordeon, hoorn, djembé/percussie) en gevarieerde repertoire van klezmer en andere wereldmuziek, is dit ensemble enig in zijn soort.

 

Evenement: Shu’al – Super-de-luxe

Datum: zondag 19 november 2023

Tijd: 15.30 uur deuren open, 16.00 uur aanvang

Locatie: Teatro Munganga, Schinkelhavenstraat 27hs, 1075 VP  Amsterdam

Tickets: €16, te bestellen via www.shu.al/munganga

 

0 Shares