September activiteiten in het Cobra Museum

Deze maand zijn er nog diverse activiteiten in het Cobra Museum naar aanleiding van de nieuwe tentoonstellingen Grenzeloos en vrij. Van Appel tot Basquiat en De andere Picasso, terug naar de bron. Ontdek de grenzeloze wereld van kunst met lezingen, instaprondleidingen en Burendag.

Instaprondleidingen

Ontdek de kunstwerken in de tentoonstelling Grenzeloos en vrij tijdens de instaprondleidingen van vrijdag 22 t/m zondag 24 september om 14.00 en 15.00 uur (op zaterdag om 13.00 en 14.00 uur). Een ervaren museumdocent neemt de bezoekers mee op een boeiende tour door de tentoonstelling, waarbij de verhalen achter de kunstwerken worden onthuld. Deze rondleiding duurt een half uur en is gratis, exclusief museumentree.

Gratis naar het museum op Burendag

Op zaterdag 23 september is het Nationale Burendag. Met een Cobra Pas kan je gratis met je buren naar het museum. Nog geen Cobra Pas? Haal er een in het museum en geniet samen van de tentoonstellingen.

Machismo: blik op Picasso

Ter gelegenheid van de tentoonstelling “De andere Picasso, terug naar de bron”, organiseert het museum op zaterdag 23 september “Machismo: Blik op Picasso.” Dit gesprek werpt een kritische blik op Picasso’s imago als macho-kunstenaar en onderzoekt hoe dit zijn werk beïnvloedde, vooral zijn weergave van vrouwen. Met deskundige tafelgasten wordt Picasso’s leven en werk vanuit verschillende perspectieven belicht.

The Mystery of Picasso

In het kader van de tentoonstelling “De andere Picasso, terug naar de Bron” vertoont Cinema Amstelveen tweemaal de documentaire The Mystery of Pablo Picasso (1956). Op dinsdagavond 26 september zal Stefan van Raay, directeur Cobra Museum, voorafgaand aan de film een inleiding over Picasso verzorgen. Boek gelijk een filmticket in combinatie met tentoonstellingsbezoek aan het Cobra Museum en ontvang 50% korting op de entreeprijs.

 

The Mystery of Picasso

Voor meer informatie, bezoek www.cobra-museum.nl of bel 020-5475050.

Ga naar het Cobra Museum en laat je inspireren door de verschillende activiteiten.

0 Shares