Adembenemende portretten van keizerin Sissi en Lady Di

Rialto VU vertoont twee koninklijke films. In een ervan is de hoofdrol weggelegd voor Lady Di, terwijl in de andere film de eveneens spraakmakende keizerin Sisi de aandacht opeist.

Het was een van de favorieten tijdens het afgelopen filmfestival van Cannes: het prachtige Corsage. Regisseur Marie Kreutzer schetst in Corsage een post-modern portret van de Oostenrijkse keizerin Sissi en brengt op prachtige wijze haar eenzaamheid, haar woede en haar (onderdrukte) passies in beeld. Een absolute must-see, alleen al vanwege de adembenemende beelden. De Luxemburgse actrice Vicky Krieps (Phantom Thread, Bergman Island) ontroert en overtuigt in de rol van de wereldberoemde keizerin.

Corsage by Marie Kreutzer

Daarnaast is het 25 jaar geleden dat de Britse prinses Diana om het leven kwam bij een auto-ongeluk. De Britse regisseur Ed Perkins, onder meer bekend van zijn voor een Oscar genomineerde korte documentaire Black Sheep, maakte een confronterende kroniek over het publieke leven en de dood van Lady Di, de geliefde ‘people’s princess’ Diana Spencer: The Princess.

Flowers and mourners outside Kensington Palace in the days following the funeral of Princess Diana. London, September 1997

 

Beide films zijn in september dagelijks te zien in Rialto VU.

Kijk voor het volledige programma van het filmtheater, data en tijden op rialtofilm.nl.

Rialto VU, De Boelelaan 1111, Amsterdam.

0 Shares