Amstelpark ziet Abraham, 50-jarige viert groot feest

Na een seizoen van wekelijkse en maandelijkse mooie activiteiten, is het zondag 4 september tijd voor een groot parkfeest ter ere van het 50-jarig bestaan van dit voormalige Floriade-terrein. Het fraaie en veelzijdige Amstelpark is wat resteert van deze expo.

De Floriade ‘Amsterdam 1972’ is de grootste en drukste tuinbouwtentoonstelling die ooit ter wereld werd gehouden. 700.000 m2 natuur midden in de randstad. 11 binnententoonstellingen in 12.000 m2 Amstelhal, een ongekende overdaad aan educatief materiaal en speelse evenementen in een architectuur die leek en vakman bekoorde.

Maar liefst vijf miljoen mensen bezochten in de periode van maart tot oktober de Amsterdamse Floriade.

Of er zondag 4 september opnieuw zo veel mensen naar het Amstelpark komen, valt te betwijfelen. En dat terwijl op die datum in het park het 50-jarig bestaan uitbundig wordt gevierd. Op verschillende locaties op het terrein worden allerlei festiviteiten gehouden en een grote verscheidenheid aan activiteiten georganiseerd. Van 11:00 tot 17:00 uur is er in het park wat te doen, te zien en te beleven. Voor druktemakers en rustzoekers, voor jong en oud, voor makers en mee-makers.

Wat er dan allemaal te doen is dit grootste kleinschalige en meest kneuterig parkfeest van Amsterdam? Volg de Bonsai-snoei-demonstratie, doe mee met de Natuurschilder-workshop, speel een potje schaak bij de lokale Schaakvereniging EsPion, schuif aan bij de kindervoorstellingen van Roos en Leesspin, bewonder de mooie exposities in het Glazen Huis, doe de Bomenwandeling met de Natuurgids, dans midden in het groen op de mooie deuntjes van de latin big band Los Lamalos, of doe even niets in de Stilte Tuin met Frank bij de Meditatietuin. Je kunt ook even kuieren over de uitgebreide informatiemarkt van allerlei vrijwilligers-, kunst- en groene initiatieven, heerlijk eten van keukens uit de buurt of kom even Vriend worden bij de kraam van de Vereniging Vrienden van het Amstelpark.

De festiviteiten in het Amstelpark worden tegelijk met het jaarlijkse weekend van Fête de la Nature gehouden, het grootste grassroots natuurfestival van Nederland in het weekend van 2, 3 en 4  september 2022. Kijk op fetedelanature.nl voor het programma, de locaties en de activiteiten.

Het jubileumfeest in het Amstelpark is mede mogelijk gemaakt dankzij buurtbewoners, Vrienden van het Amstelpark, De Meditatietuin, Zone2Source, Dichtbij in het Park-concerten, Natuur&Milieuteam Zuid, IVN Amsterdam, Vrienden van het Beatrixpark en alle deelnemende organisaties en Bedrijven. Het  gratis evenement kan plaatsvinden door de steun van: Postcodeloterij Buurtfonds, Stadsdeel Zuid Amsterdam, Fonds voor Zuid en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Check www.amstelpark50jaar.nl voor het volledige programma, locaties en up-to-date informatie.

 

0 Shares