Amsterdam zoekt een Kinderburgemeester

 Zit je in groep 7 of 8 en wil je graag opkomen voor de belangen van Amsterdamse kinderen?  Vind jij dat de stad best leuker kan voor kinderen? Denk er dan eens over om kinderburgemeester van Amsterdam te worden, en meld je aan.

Dan is de gemeente Amsterdam misschien wel op zoek naar jou: een kinderburgemeester en zes kinderraadsleden. De kinderburgemeester en de kinderraadsleden vertellen de gemeenteraad wat kinderen belangrijk vinden en wat hun wensen zijn. Een paar dingen voor kinderen die wel interesse hebben: je moet in Amsterdam wonen, bereid zijn om een paar keer per jaar bij elkaar te komen en niet geheel onbelangrijk, je moet toestemming hebben van je ouders.

Zie jij een kinderpolitieke carrière wel zitten, stuur dan voor 28 oktober een filmpje op en laat zien waarom jij zou moeten worden gekozen. Per stadsdeel worden een aantal kinderen genomineerd, waarna een deskundige jury uit die genomineerden een kinderburgemeester gaat kiezen. De naam van de nieuwe kinderburgemeester wordt op 9 november bekendgemaakt.

Voor meer informatie: www.amsterdam.nl/onderwijs-jeugd/onderwijs-en-jeugd/word-jij-onze-nieuwe-kinderburgemeester/

Bron: www.amsterdam.nl 

 

 

0 Shares