ARTZUID ART CAMP artistieke uitdaging voor kids

Wat te doen in de voorjaarsvakantie? Iedereen heeft genoeg thuisgezeten, het is tijd voor wat anders!

Tijdens ARTZUID ART CAMP ontwikkelen kids in de basisschoolleeftijd hun creatieve talenten. Het kunstkamp in Amsterdam-Zuid is een mix van kunst-workshops, artistieke uitdaging, uitstapjes, spelletjes en vooral veel plezier hebben met elkaar. Van 21 – 25 februari, atelier ARTZUID, Roelof Hartplein 2a, dagelijks van 09.00 – 16.00 uur.

Thema ‘Als ik de burgemeester ben’
Op het ARTZUID ART CAMP gaan kinderen onder deskundige leiding aan de slag met allerlei vormen en materialen. Ze krijgen uitleg bij kunstwerken in de buurt en maken hun eigen kunstwerken. Met een knipoog naar de naderende gemeenteraadsverkiezingen is het thema bedacht ‘Als ik de burgemeester ben’. In de kunstwerken worden de ideeën van de kids over hun ideale stad uitgewerkt. Op vrijdag is er een eindtentoonstelling van alle gemaakte werken voor ouders/familie. ART CAMP is bedoeld voor een diverse groep Amsterdammertjes. Er zijn op aanvraag enkele gratis plekken beschikbaar.

Over ARTZUID ART CAMP
Het kinderkunstkamp is een initiatief van Stichting Art Zuid en voortgekomen uit de tweejaarlijkse beeldenroute ARTZUID in Amsterdam-Zuid. Het wordt jaarlijks tijdens (basis)schoolvakanties georganiseerd. Tijdens het art camp gaan de kinderen 5 dagen lang onder professionele begeleiding aan de slag als echte kunstenaars en ontwikkelen daarmee hun creatieve vaardigheden. Door kringgesprekken, spelletjes en wandelingen doen de kids veel inspiratie en ideeën op om zelf kunst te maken. Ze leren werken met diverse materialen en technieken, en over vormen, contouren, kleuren en oppervlakten.

In 2022 wordt het ARTZUID ART CAMP op de volgende data gehouden: Voorjaarsvakantie 21 – 25 februari; Meivakantie 2 – 6 mei; Zomervakantie 18 – 22 juli, 25 – 29 juli, 1 – 5 augustus, 8 – 12 augustus, 15 – 19 augustus, 22 – 26 augustus; Herfstvakantie 17 – 22 oktober.

Meer informatie: artzuid.nl/artcamp.

0 Shares