De nieuwe Trafic, slimme bestelreus met veel ruimte

Voor de klein zakelijke markt bestaat er een ruime keuze aan bedrijfswagens.De Trafic van Renault is al jaren een vertrouwde waarde in dit segment. Onlangs is de Trafic vernieuwd, en dat heeft geleid tot een aantal praktische verbeteringen.

Een typische gebruiker van een bedrijfswagen is een aannemer, schilder of marktkoopman. Vaak gaat het om bedrijven die veel zware spullen moeten meenemen naar de plek waar zij hun werkzaamheden verrichten. Op basis van deze behoeften moet een bedrijfswagen minimaal aan de volgende eisen voldoen; ruim zijn en veel, vaak zware, spullen kunnen vervoeren, en de laadruimte moet groot zijn en makkelijk toegankelijk. Omdat hij vaak wordt gebruikt, is het belangrijk dat de bedrijfswagen ook goed rijdt en comfortabel zit. Zeker als de bedrijfswagen gebruikt wordt in de stad, is het belangrijk dat de chauffeur goed zicht heeft en dat de bedrijfswagen zich makkelijk laat manoeuvreren.

Afgelopen week hebben wij de nieuwe Renault Trafic meegenomen voor een uitgebreide proefrit. Het eerste wat opvalt wanneer de laadruimte wordt geopend, is de grote hoeveelheid beschikbare ruimte. De Renault is met een laadlengte 415mm de beste in zijn klasse. Deze is recht en hoekig vormgegeven en daardoor is de gehele laadruimte maximaal te benutten. Totaal kan de wagen 1175 kg vervoeren. Ook wanneer de nieuwe eigenaar besluit om de ruimte in te richten met rekken en kasten, wordt de laadruimte optimaal benut.

Uiteraard heeft de Trafic aan de achterkant twee deuren die toegang geven tot de ruimte, aan de zijkant zit een schuifdeur die eveneens de laadruimte toegankelijk maakt. Deze schuifdeur is fors breder dan bij de meeste andere bedrijfswagens, hierdoor kunnen makkelijker grote pakketten of machines via deze kant worden geladen. Voor wat betreft de ruimte en de toegankelijkheid zit het dus goed met de nieuwe Renault Trafic. Om te kijken hoe de auto rijdt, hebben we de wagen meegenomen op de snelweg en in de stad. Op de snelweg valt op dat de auto behoorlijk stil is voor een bedrijfswagen, daarnaast valt de goede zit op en het prettige stuur. Hierdoor heb je direct het gevoel dat je met een groot uitgevallen personenauto onderweg bent. Door de grote spiegels heb je goed zicht op wat er achter de wagen gebeurt. De 130 pk sterke motor zorgt ervoor dat je soepel en vlot met het verkeer meekan. Er zijn diverse varianten van de motor beschikbaar vanaf 110 pk tot een maximum van 170 pk.

In de stad merk je natuurlijk dat je met een grotere auto rondrijdt, echter door de directe besturing en het goede zicht is de Trafic ook goed hanteerbaar in de stad. Door de diverse elektronische systemen is de Traffic goed te parkeren en achteruit te rijden. De wagen is op veel manieren in te delen. Er kan bijvoorbeeld een laadbak op worden gemonteerd of een dubbele cabine. Dit alles maakt de Trafic uitermate geschikt voor een grote groep zakelijke gebruikers. De Renault Trafic is leverbaar vanaf 25.080 euro tot en met 35.340 euro, maar dan heb je ook wel de luxe uitvoering inclusief een 170pk EDC (automaat)

Met Financial lease al: vanaf € 209 per maand, inclusief 4 jaar onderhoud en garantie!

Prijzen zijn exclusief BTW Meer weten? Kijk op www.renault-nieuwendijk.nl.

0 Shares