Basisschoolleerlingen op het Schinkelkwartier de ruimte in geschoten

Vandaag hebben 57 leerlingen uit groep 6 en 7 van basisschool De Einsteinschool met de SpaceBuzz een bijzondere ruimtereis gemaakt. Onder leiding van astronaut André Kuipers werden de scholieren op het CBRE-terrein aan de Anthony Fokkerweg gelanceerd in een heus raketvoertuig. Zoals echte astronauten konden zij aan boord van het ruimteschip het zogenaamde overview effect ervaren. Zij zagen niet alleen hoe bijzonder mooi onze aarde is, maar zagen óók de kwetsbaarheid van onze planeet.

Voorafgaand aan de ruimtereis hadden de leerlingen zich klassikaal voorbereid op hun ruimtereis en gaandeweg veel geleerd over de ruimte, de aarde, de natuur en techniek. Na afronding van deze astronautentraining gingen de leerlingen met de SpaceBuzz, voorzien van de nieuwste 4D VR technologie, mee op ruimtemissie. Aan boord reisden zij met commandant André Kuipers om de aarde en naar de maan. Ze zagen onze planeet als een blauwe oase van leven in een zwart, onherbergzaam heelal. Het zien van de aarde vanuit de ruimte is indrukwekkend en maakt kinderen bewust van de kwetsbaarheid van de planeet en de rol van wetenschap en techniek bij het behoud ervan.

Van de lancering tot de spectaculaire landing, de missie met de SpaceBuzz voelde levensecht.

“Dankzij partnerships zoals met CBRE is de stichting SpaceBuzz in staat nóg meer kinderen en scholen te bereiken met dit non-profit educatieve programma om ‘ambassadeurs van de aarde’ te maken,” aldus Janine Geysen, directeur SpaceBuzz Foundation.

0 Shares