Martin Luther Kingpark wordt voor even camping

Van de levendige Pijp tot de groene Rivierenbuurt en van de drukte op de Albert Cuyp tot het stille water van de Amstel. In onze buurt woont de bakker naast de advocaat, staat het Okura hotel naast het buurthuis en vind je huizen van €300,- tot €3.000.000,- euro. Om deze kloof te verkleinen, de mensen weer samen te brengen en taboes te doorbreken wordt Buurtcamping Martin Luther King Park 2021 georganiseerd.

Onder het motto “beter een goede buur dan een verre vriend” wordt het Martin Luther King park omgetoverd tot een ware buurtcamping. Bewoond door de bewoners van de Pijp en de Rivieren buurt: van de yuppen tot de daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Iedereen is welkom en iedereen is gelijk. Het weekend van 9-11 Juli is het zover, drie dagen lang op vakantie in eigen park!

Van het afgelopen jaar hebben wij kunnen leren dat wij elkaar meer dan ooit nodig hebben. De saamhorigheid krijgt weer betekenis. Waarin buurtbewoners naar elkaar omkijken en er weer sprake is van sociale cohesie. Op de camping kun je meedoen aan culturele, sportieve maar vooral leuke activiteiten, die zorgen voor positieve ontmoeting. Deze ontmoetingen zorgen voor inspiratie, nieuwe vriendschappen en een thuisgevoel in de buurt.

“Door De Buurtcamping leer je elkaar écht beter kennen. Nu zeg je elkaar gedag, maak je nog ’s een praatje bij de winkel. Dat deed je eerst niet, want je kende elkaar niet.”

Op de Buurtcamping is één derde van de plekken gereserveerd voor vrijwilligers, één derde voor betalende kampeerders en één derde voor minima. Dit zorgt voor diversiteit en bijzondere ontmoetingen. De camping en activiteiten worden georganiseerd door enthousiaste buurtbewoners en lokale ondernemers, zo leer je elkaar en de buurt beter kennen.

Van de lekkerste falafel tot de beste kaas, een lesje hoepelen of potje volleybal. Lekker meezingen met Razende Ronald, of dansen bij de Twijfelbrigade. Creatief met hout, gerecycled plastic of oude kleding, samen kunst maken op de camping. Maar natuurlijk ook een bingo, barbeque, verhalenavond en oud-hollandse spelletjes middag. Mis je nog iets? Organiseer dan zelf een activiteit.

Kom jij kamperen of helpen op de Buurtcamping van 9 tot 11 Juli in het Martin Luther King park. Bestel nu je kaartjes via https://debuurtcamping.nl/camping/martin-luther-kingpark/, wees er snel bij want we hebben maar een beperkt aantal plaatsen.

Meer informatie?
Anouschka Trauschke
06-23269594
anouschka@debuurtcamping.nl

0 Shares