Nieuwe campagne Leger des Heils

HET LEGER KAN DE KLEREN KRIJGEN, OOK DIE VAN JOU?

Met dit motto start het Leger des Heils een campagne in Amsterdam Zuid om oude kleding en textiel een nieuwe bestemming te geven. Een bestemming waarmee mens en milieu geholpen wordt. Herbestemming biedt betaalbare kleding voor mensen met een krappe beurs, dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en een duurzamere samenleving.

Herbestemming dient mens en milieu
Jaarlijks wordt er in Nederland 305 miljoen kilo kleding weggegooid en verbrand; dat is meer dan 12.500 vrachtwagens vol. Zonde! Want er kan nog heel veel worden gedaan met oude kleding en textiel. Het doneren van oude kleding betekent een nieuwe bestemming voor de kleding in de tweedehands kledingwinkels van het Leger des Heils (Reshare store of bugetstore). Hierdoor kunnen mensen met een krappe beurs goede kleding aanschaffen.
Bij het hele proces van het ophalen, uitzoeken en de uiteindelijke verkoop van de kleding is een grote rol weggelegd voor de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vanuit de 50I50 workcenter van het Leger des Heils zijn dagbestedings- en arbeidsplekken beschikbaar in onder andere het vervoer, het sorteren en de verkoop van de kleding.

Brengen of ophalen, het kan allebei
Het Leger des Heils zamelt tweedehands, of gebruikte, kleding, schoenen en textiel in waarmee ze mens en milieu helpen. Is jouw kledingkast opgeruimd, doneer dan jouw kleding aan het Leger des Heils.

Je kan de kleding wegbrengen naar een donatiepunt, of laten ophalen bij jou aan huis. Meedoen? Ga naar: www.legerdesheils.nl/kledingdoneren en voer jouw postcode in voor de beste opties. Bellen kan ook: 020-4604200.

0 Shares