Beep for Help biedt hulp dit voorjaar

Een stapel was die moet worden opgevouwen, dat muurtje is nog steeds niet geverfd en de tuin of balkon moet hoognodig onder handen worden genomen met het oog op het komende voorjaar. Meer dan genoeg te doen dus. Maar soms lukt het niet om al die klusjes zelf voor elkaar te krijgen. Bijvoorbeeld omdat het combineren van werk en gezin al genoeg uitdaging is, of omdat door (tijdelijke) fysieke beperkingen niet alles zelfstandig lukt. Dan bieden wat extra handen een uitkomst.

Voor dit soort ondersteuning is Beep for Help opgericht: bij deze nieuwe organisatie kan men terecht voor uiteenlopende soorten hulp in en rondom huis. Van diverse schoonmaakklussen tot het uitlaten van de hond, en van het ophangen van een lamp tot het wegbrengen van oud papier en glas. Voor iedereen die wat assistentie kan gebruiken, tegen een zeer schappelijk tarief. Eenmalig of op regelmatige basis. Met uitzondering van medische taken of vakspecialistische klussen.

De hulpvrager bepaalt altijd zelf het moment waarop de taak moet worden uitgevoerd en voor hoe lang. En als er haast bij is kan er zelfs al op dezelfde dag een helper aanwezig zijn.

Om de helpers en hulpvragers met elkaar in contact te brengen, heeft Beep for Help een gebruiksvriendelijke app ontwikkeld. Hiermee kan in een paar klikken een hulpvraag worden ingediend. Ook de betaling loopt via de app: er kan met Ideal of creditcard worden betaald. Er volgt een duidelijk overzicht van de kosten en de uitgevoerde werkzaamheden. Door het inzetten van de app kunnen de kosten laag worden gehouden en is er geen sprake van een wachtlijst. Per aanvraag geldt een starttarief van €3,60 en daarna bedraagt de prijs €0,36 per minuut. Er is geen minimum duur voor een klus. Ter indicatie: een half uur hulp kost €14,40, een uur €25,20. Belangrijk om te weten: de hulpaanvrager houdt altijd volledig zelf de regie: de helper komt op een tijdstip dat door de aanvrager wordt gekozen. En voor de duur die de aanvrager wenst, zeven dagen per week.

Misschien is er maar één keer hulp nodig bij een bepaalde klus, maar het is ook mogelijk om gedurende een langere periode ondersteuning aan te vragen. Een hulpaanvraag voor een ander aanvragen kan ook, bijvoorbeeld voor ouders, opa of oma of een andere dierbare. Misschien ook een origineel cadeau-idee!

Omdat helpers bij mensen thuis komen, is betrouwbaarheid essentieel voor Beep for Help: beide partijen dienen zich veilig te voelen. Daarom worden alleen mensen als helper ingezet nadat ze een Verklaring Omtrent Gedrag hebben overlegd. Daarna krijgen ze een training zodat ze precies weten wat er van ze verwacht wordt. In de app staat bij de helper een korte omschrijving en een foto, zodat de hulpaanvrager de medewerker herkent als hij/zij voor de deur staat. Na een positieve ervaring met een helper kan deze persoon desgewenst voor een volgende klus worden teruggevraagd. De betaling geschiedt achteraf, via Ideal of creditcard maar desgewenst ook op factuur.

Om zoveel mogelijk mensen de kans op hulp te bieden, streeft Beep for Help laagdrempeligheid na. Het gebruik van digitale middelen zoals een app is niet voor iedereen even gemakkelijk of vanzelfsprekend. Daarom kunnen hulpaanvragen ook telefonisch worden ingediend. Sowieso beschikt de organisatie, tegen de algemene trend in, over een goed bemande telefonische klantenservice.

Beep for Help is begonnen in Amsterdam-Zuid maar heeft het werkgebied inmiddels uitgebreid over heel Amsterdam. Indien gewenst kan er al binnen één uur een helper ter plaatse zijn. De wens is om uiteindelijk in meerdere steden en hopelijk zelfs in heel Nederland hulp te kunnen bieden. Om het leven van zoveel mogelijk mensen, jong of oud, wat te vergemakkelijken.

www.beepforhelp.nl

0 Shares