Bibliotheek Buitenveldert blijft, maar waar is nog even de vraag

Even leek het erop dat het einde voor bibliotheek Buitenveldert in zicht was.Tenminste, dat zou je denken op basis van het jaarplan van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), waarin werd vermeld dat de locatie van de bibliotheek zou worden heroverwogen. Inmiddels heeft de OBA bevestigd dat bibliotheek Buitenveldert blijft, alleen is het nog even de vraag waar.  

Aan een verhuizing naar een andere locatie lijkt de bibliotheekvestiging namelijk niet meer te ontkomen, omdat de huur van de huidige locatie al is opgezegd. Het sociale belang voor de buurt, de levendigheid in de wijk en de (actieve) rol die de bibliotheek voor Buitenveldert kan spelen, maken dat stadsdeelcommissie Buitenveldert/Zuidas graag met omwonenden in gesprek wil gaan om te horen welke ideeën er in de buurt leven over het voortbestaan van de bibliotheek en ook waar dit dan het beste zou kunnen. 

Daarvoor nodigen de leden van de stadsdeelcommissie belangstellenden uit om in groten getale naar een informatieavond te komen op 29 januari in het Huis in de Wijk Buitenveldert – aanvang 19:30 uur, Arent Janszoon Ernststraat 112 – en daar met anderen over van gedachten te wisselen. Er komen meerdere vragen aan bod. Welke kansen liggen er bij een ‘nieuwe’ start? Waar moet de OBA aan denken bij het zoeken naar een nieuwe locatie? Wat mist u in de huidige bibliotheek? Ook medewerkers van de OBA zullen aanwezig zijn om uitleg te geven over hun plannen en daar met buurt over in gesprek te gaan. 

Iedereen is van harte welkom, bewoners, ondernemers, scholieren en andere geïnteresseerden die de OBA in Buitenveldert graag (gaan) bezoeken. 

0 Shares