Bouwbord ook verplicht in Zuid bij verbouwingen

Het bouwbord waar stadsdeel West succesvol mee experimenteerde wordt nu ook verplicht in stadsdeel Zuid. De bedoeling is dat de informatie op het bord overlast van en ergernis over bouwactiviteiten voor omwonenden vermindert. In Centrum, West en Zuid, waar de overlast van verbouwingen het grootst is, is het bord straks verplicht.

Op het bouwbord staat informatie over de werkzaamheden, de contactpersoon en de vergunning. Het bord moet tenminste een week voor het werk begint bij het pand zijn geplaatst. Zo zijn buren voorbereid en kunnen ze bellen bij overlast of vragen.

Stadsdeel Zuid omarmt het bouwbord. “We nemen de borden over van West na de goede ervaringen daar. Een mooi voorbeeld van leren van elkaar in de aanpak bouwdynamiek. Zeker nu mensen vanwege het coronavirus meer thuis zijn, is het belangrijk dat (ver)bouwers rekening houden met de buurt “, aldus stadsdeelbestuurder Sebastiaan Capel.

In Zuid zijn de borden bij een aantal lopende verbouwingen al geplaatst. De verplichting geldt voor de vergunningen die vanaf nu worden aangevraagd.

 

 

0 Shares