Extra geld in Corona tijd voor ondernemers Zuid

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuid stelt extra geld (110.000 euro) beschikbaar voor initiatieven van ondernemersverenigingen. Het dagelijks bestuur heeft hiertoe besloten omdat ondernemers het moeilijk hebben als gevolg van de Coronacrisis. Door de coronamaatregelen zien veel ondernemingen in winkelgebieden zich al maanden geconfronteerd met volledige sluiting of een grote daling van het aantal klanten en dus ook de inkomsten.

Steun voor voortbestaan

In totaal is er in 2020 175.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op een schoon, veilig en aantrekkelijk gebied. Ook is het geld bestemd voor activiteiten gericht op het verbeteren van de binding met de bezoekers van een winkelgebied.

Met deze financiële ondersteuning hoopt stadsdeel Zuid een bijdrage te leveren aan het voortbestaan van lokale ondernemingen in deze moeilijke tijd. In Zuid bestaat deze ondersteuning voor ondernemersverenigingen al jaren, maar gezien de crisis is het bedrag nu fiks verhoogd. De regeling is overigens niet bedoeld voor ondersteuning van individuele ondernemers, daarvoor zijn andere regelingen.

Initiatieven zijn welkom

Iedere vereniging kan aanvragen indienen volgens de bestaande regels. Die zijn bijvoorbeeld maximaal 5.000 euro en maximaal drie aanvragen per vereniging. Het stadsdeel houdt in de gaten dat het budget niet volledig op één plek terecht komt. Portefeuillehouder economische zaken Sebastiaan Capel: “iedereen ziet dat ondernemers het hartstikke lastig hebben in deze tijden. In Zuid wilden we iets extra’s doen door dit extra geld beschikbaar te stellen. Ik kijk uit naar de aanvragen en initiatieven van onze ondernemers. Samen moeten we zorgen dat we door deze crisis heenkomen!”

0 Shares