Buurtteam De Pijp aan de Gerard Doustraat 133 officieel geopend!

In de hele stad zijn buurtteams waar Amsterdammers binnen kunnen lopen voor vragen over zorg, wonen, gezondheid, werk, geld, ontmoeten of veiligheid. Daar is nu een nieuwe locatie bij gekomen aan de Gerard Doustraat 133. Vandaag opende Buurteam De Pijp feestelijk de deuren. De vlag hing uit, de locatie was versierd, heerlijke hapjes en drankjes waren gemaakt en er was zelfs een karikaturentekenaar aanwezig!

Stadsdeelbestuurder Flora Breemer kwam langs om het rode lint door te knippen en richtte zich tot de medewerkers van het buurtteam: “Een kwart van de buurtbewoners in deze buurt heeft een laag economische status”, vertelt zij.

“1 op de 10 is werkloos, 1 op de 10 heeft psychische klachten en wel 15% heeft last van eenzaamheidsgevoelens…We hebben écht wat te doen met elkaar, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat jullie wat kunnen betekenen voor de buurtbewoners. Ik voel de energie en de warmte!” Aldus Flora Breemer.

Ook buurtbewoners zijn uitgenodigd voor de feestelijke opening. Zij zijn erg te spreken over de locatie die compleet opgeknapt is. “Het voelt huiselijk”. En dat is precies de bedoeling… Het moet laagdrempelig zijn om met een vraag binnen te stappen bij het buurtteam. En dat doel is bij deze locatie zeker bereikt, want al tijdens de opening komen regelmatig buurtbewoners binnen lopen met hulpvragen. Buurtteammedewerkers staan gelijk paraat om ze te woord te staan!

Heeft u vragen over zorg, wonen, gezondheid, werk, geld, ontmoeten of veiligheid? Of kunt u (tijdelijk) extra steun gebruiken? Kom naar een buurtteam bij u in de buurt. Alle locaties vindt u op www.buurtteamamsterdam.nl. De hulp is gratis.

 

 

0 Shares