Cobra in de maand november

In de maand november zal op de gevel van het Cobra Museum een levensgroot groeikunstwerk ontstaan. Drawing Memories is een participatieproject van de in Amstelveen woonachtige kunstenaar Goro Shimano (1974).

Met hulp van museumbezoekers, vrijwilligers en medewerkers van het museum als model zal hij op de gevel van het museumcafé een levensgroot kunstwerk laten ontstaan. Het resultaat is een gigantisch groepsportret van verschillende mensen, vaak onbekenden van elkaar, die door één ding met elkaar zijn verbonden; namelijk het Cobra Museum. Dit werk is onderdeel van een ongoing project waar Goro Shimano sinds 2018 in Japan en Amstelveen aan heeft gewerkt.

Goro Shimano werd in 1974 in Japan geboren. Hij werkte meer dan twaalf jaar als zelfstandig illustrator in de Japanse grafische ontwerpwereld met computergraphics. In 2009 verhuisde hij naar het Verenigd Koninkrijk om zijn praktijk in een meer internationale context te ontwikkelen en om zijn belangrijkste vragen over het gezicht, identiteit, perceptie en representatie verder te onderzoeken.“Before and since moving to Amstelveen, I have always been impressed by the museum and its essential role as a local cultural hub, maintaining the quality of the community. That will be even more important in the Amstelveen’s internationally diverse demographics. As a fan of the museum and a resident of Amstelveen, the challenges the museum recently has tackled made me decide to take this action.” – Goro Shimano

De kunstenaar is dagelijks aanwezig (behalve zon- en maandagen) tijdens lunchtijd om aan het portret te werken. Hij zal hierbij mensen uitnodigen om model te staan. Ook zal er gelegenheid zijn om soms zelf mee te tekenen, tevens is er een workshop te volgen, Tijdens deze workshop onder begeleiding van kunstenaar Goro Shimano ga je met watervaste markers portretten tekenen op glas. Je leert hoe je met enkele simpele technieken een treffend portret kunt tekenen. Je start met een korte kennismaking en introductie waarna je in tweetallen aan de slag gaat. Na een eerste oefenrondje teken je mee aan het grote groeikunstwerk en wordt jouw portret onderdeel van Drawing Memories op de gevel van het museum café. De workshop is zondag 27 november van 13.00 – 14.30 uur, kosten: €7,50 per deelnemer, exclusief museumentree. Meld je aan via de website.

Workshop Experimenteel schilderen voor volwassenen: Niet denken, maar doen!

Doe mee op zaterdagmiddag 25 november met deze populaire workshop. Maak kennis met Cobra-kunstenaars zoals Karel Appel en Corneille en laat je inspireren door de kunstwerken die in de vaste collectie van het Cobra Museum te zien zijn. De kunstenaars van de Cobra-beweging lieten zich leiden door het materiaal waarmee zij werkten, door de spontaniteit en de onvoorspelbaarheid ervan. Op deze manier ga je in deze workshop ook te werk. Welk verhaal of thema vertelt een bepaald kunstwerk jou? Het uiteindelijke resultaat zal hoe dan ook een persoonlijk kunstwerk zijn! De workshop is op zaterdag 25 november van 13.00 tot 15.30 uur, kosten: € 30,- per deelnemer, inclusief museumentree.  Meld je aan via de website.

Instaprondleidingen

Voor degenen die meer willen weten over de kunstwerken in de tentoonstelling Cobra 75: De vrijheidsschreeuw! worden er instaprondleidingen aangeboden van vrijdag 24 t/m zondag 26 november om 14.00 en 15.00 uur. Een ervaren museumdocent neemt de bezoekers mee op een boeiende tour door de tentoonstelling, waarbij de verhalen achter de kunstwerken worden onthuld. Deze rondleiding duurt een half uur en is gratis, exclusief museumentree.

Museumontbijt

Het Cobra Museum organiseert op zondag 26 november een museumontbijt. Tussen 10.00 en 11.00 uur kun je aanschuiven in ons café voor een lekker ontbijtje. Om 11.00 uur is het tijd voor een speciale rondleiding van een half uur door de tentoonstelling Cobra 75: De vrijheidsschreeuw! Daarna ben je van harte welkom om op eigen gelegenheid de rest van het museum te bezoeken. Toegang: € 10,-, exclusief museumentree.

Voor meer informatie en aanmeldingen, bezoek www.cobra-museum.nl of bel 020-5475050. Kom naar het Cobra Museum en laat je betoveren door kunst en creativiteit tijdens Cobra Pakt Uit!

Foto Cobra Museum: Erik en Petra Hesmerg

 

0 Shares