Welke beugel voor mooie rechte tanden?

Steeds meer mensen willen een stralend gebit. Want zeg nou zelf, wie wil er nou geen mooie en rechte tanden? Tijdens de coronapandemie werd door videobellen en zoommeetings pijnlijk duidelijk dat velen voor het eerst zagen hoe anderen hen zagen. Naast oogwallen en rimpels noemde men scheve tanden, spleten tussen de tanden en een overbeet als de meest voorkomende ergernissen.

Geduld

Orthodontiepraktijk Amsterdam merkt een toenemende belangstelling, maar waarschuwt tegelijkertijd dat een orthodontische behandeling een medische ingreep is. ‘Geduld is een schone zaak’: een gemiddelde correctie kan twee jaar of langer duren. Kleine correcties duren zo’n één jaar.

Spierwit

Gelukkig kiest het overgrote deel van de Nederlanders als het om het gebit gaat niet voor onnatuurlijke spierwitte facings. De Amsterdammer kiest voor eigen tanden en een natuurlijke look, maar het gebit moet wel recht en mooi zijn. Een gezond en mooi gebit geeft meer zelfvertrouwen en een stralende lach staat garant voor succes.

Trendsetters

De orthodontisten van Orthodontie Amsterdam merken de groeiende belangstelling voor het dragen van een beugel. Steeds meer jongvolwassenen en ouderen zijn trendsetters omdat ze een beugel dragen. Wat zijn de mogelijkheden en waar kies je voor?

Goed of perfect?

Orthodontist Sebastiaan van Doornik: “Wat zijn de wensen van de patiënt? Streeft deze naar optimale functionaliteit, esthetiek, of beide? Met Invisalign clear aligners bereiken we zeer goede resultaten. Echter, soms past een aligner niet in de lifestyle en kan een beter eindresultaat worden behaald met traditionele brackets of slotjesbeugels. Als een patiënt voor de beste uitkomst wil gaan, zijn brackets vaak de meest effectieve keuze. Met clear aligners kun je doorgaans 80 tot 90% van het gewenste resultaat bereiken binnen de eerste set. Het is belangrijk op te merken dat dit sterk kan variëren per patiënt, aangezien elk gebit uniek is en de behandelwijze daarop wordt aangepast.”

Invisalign of brackets?

Invisalign is wereldmarktleider op het gebied van transparante kunststof clear aligners. Deze worden over het gebit gedragen. De gemiddelde behandelduur met Invisalign bedraagt een tot twee jaren.

Wie kiest voor een beugelbehandeling met brackets of slotjes is meestal goedkoper uit en ook brackets zijn tegenwoordig minder zichtbaar dan vroeger. Bij Orthodontie Amsterdam kun je terecht voor alle soorten beugels en behandelmethodieken. Van vaste en uitneembare beugels tot de steeds populair wordende keramische beugels, waarbij gebruik gemaakt wordt van brackets die door hun transparantie bijna niet opvallen.

Voorlichting

Orthodontist M. Gordjestani: “Laat je altijd goed voorlichten over de mogelijkheden en de kosten. Een beugelbehandeling zit niet in het basispakket en sommige zorgverzekeraars hanteren speciale voorwaarden. Om een goed advies te kunnen geven, is het maken van digitale foto’s, een eerste consult en planbespreking een vereiste. De kosten hiervan bedragen maximaal 300 euro. Een gemiddelde beugelbehandeling kost circa 2500 euro, maar kan ook fors hoger of beduidend lager uitvallen.”

Kijk op: orthodontieamsterdam.nl voor het maken van een afspraak en meer informatie.

Clear aligners van Invisalign, populair door hun gebruiksgemak.
Transparante keramische brackets voor maximale resultaten.
Een combinatie van keramische brackets en slotjes voor de onderkaak.

Tekst en foto’s: Orthodontie Amsterdam

0 Shares