Daklozen bakken pannenkoeken voor de buurt voor een positief signaal!

Op 5 september vind er weer een actiedag plaats van Serve the City. Ruim 100 vrijwilligers schreven zich al in voor mooie projecten. Ouderen, daklozen, een tuinklus of iets voor kinderen, wie je ook wil helpen, iedereen kan en mag meedoen.

Normaal gesproken bakken de vrijwilligers pannenkoeken voor daklozen, maar deze keer draaien we het om, daklozen van inloophuis de Regenboog Oud-West gaan samen met Willem Dieleman pannenkoeken bakken voor mensen uit de buurt.

Met een tafel, een gasstel en vers pannenkoekenbeslag hoopt Willem samen met de bezoekers van het inloophuis aan de Bilderdijkstraat een glimlach te toveren op het langslopende publiek.

“Samen pannenkoeken bakken en opeten verbindt” zegt Willem Dieleman die tijdens zijn Pancake Adventures de wereld een beetje mooier maakte door zijn pannenkoeken te bakken en nu dus in Amsterdam.

Serve the City hoopt dat door dit project de dak en thuislozen een keer iets moois kunnen laten zien aan de buurt, omdat mensen vaak negatief tegen deze doelgroep aankijkt en we nodigen dan ook iedereen uit om een pannenkoek te komen eten en voor een ander te bakken.

Serve the City

Serve the City is een vrijwilligersbeweging die zich op een vernieuwende en concrete manier sterk maakt voor Amsterdam. Serve the City inspireert, mobiliseert en activeert mensen tot het verrichten van vrijwilligerswerk. Het initiatief richt zich op de meest uiteenlopende groepen Amsterdammers. Iedereen die bijdraagt aan Serve the City doet dit op volledig vrijwillige basis. Serve the City is geïnspireerd op het gelijknamige initiatief dat in 2005 in Brussel van start is gegaan. Inmiddels wordt er via deze organisatie wereldwijd in meer dan 70 steden vrijwilligerswerk verricht.

Voor een overzicht van de projecten kijk op www.stcamsterdam.nl/volunteer

0 Shares