Serve The City, een dag vrijwillige inzet voor stad en haar inwoners

Pannenkoeken bakken voor daklozen, helpen in de tuin bij of een stukje wandelen met ouderen, of misschien plastic ruimen om de stad een stuk schoner te maken of het onkruid verwijderen uit de gemeenschappelijke tuin van een verzorgingshuis. Het is een greep uit de activiteiten die zaterdag 5 september in het kader van Serve The City worden gehouden.

Een vrijwilligersdag in de breedste zin van het woord, waarbij over de hele stad verspreid mensen zich inzetten voor de stad en haar bewoners. Het unieke aan dit initiatief is, dat de vrijwilligers voor een deel zelf bepalen waar (in welk stadsdeel) en op welk tijdstip je je kunt inzetten.

De activiteiten van Serve The City zijn terug te vinden op de website countmein.nl. “Count Me In is ontstaan na het zien van de opmerkelijke groei in aanmeldingen tijdens de coronacrisis bij drie vrijwilligersorganisaties in Amsterdam: Serve the City, Stichting Present en Burennetwerk Amsterdam”, aldus de uitleg.

“De afgelopen weken stonden duizenden Amsterdammers klaar om een ander te helpen tijdens deze coronacrisis. Tientallen vrijwilligersacties zorgden voor veel impact bij kwetsbare groepen. Dit willen we voortzetten, ook buiten crisistijd.  Met af en toe deelnemen aan een vrijwilligersactiviteit, help je een ander snel. En ook als de crisis voorbij is, hebben deze mensen behoefte aan een gezellig praatje, of leven ze op van een klein gebaar. Count yourself in!”

Voor een overzicht van de projecten kijk op www.stcamsterdam.nl/volunteer

0 Shares