De Dacia Sandero Stepway: een stoere allemansvriend

Tijdens corona op de markt komen met een nieuw model, je moet het maar durven. Dacia doet, en komt juist nu met een nieuwe Dacia Sandero Stepway. Wij mochten er een poos mee rijden en waren aangenaam verrast.

Om te beginnen heeft men bij Renault Nieuwendijk grondig nagedacht over hoe men een proefrit met een klant moet regelen tijdens de coronapandemie. Je neemt telefonisch of online contact op en plant een proefrit. Op het afgesproken moment wordt de auto bij je thuis afgeleverd en gedesinfecteerd. De medewerker wacht vervolgens tot je klaar bent met de proefrit om de auto weer over te nemen. Uiteraard gebeurt dit alles op de nodige 1,5 meter afstand. Een uitstekend initiatief om proefritten veilig en makkelijk te laten plaatsvinden.

Dan het rijden zelf, deze Dacia is volledig gemaakt onder de supervisie van het moederbedrijf Renault en dat merk je aan alles. De auto heeft ontegenzeggelijk het beroemde Franse comfort. De zit voor de bestuurder en de passagiers is goed, en goed aan te passen aan elk type berijder. Ook het weggedrag is prima, een direct gevolg van het volledig nieuwe onderstel. Een onderstel dat de Sandero deelt met de Renault Clio. Wat verder opvalt is dat het interieur heel compleet is en verzorgd oogt.

Er is keuze uit verschillende motoren, een 90 pk benzine met een zesbak, of een CVT automaat. Daarnaast is er ook een standaardversie met een combinatie van een benzine- en gastank.

Zeer voordelig in het gebruik dus. Daarmee komen we meteen op de allerbelangrijkste troef van deze auto, namelijk zijn kosten. Een gewone Sandero is er al vanaf ruim 13.000 euro en de zeer complete Sandero Stepway begint bij 16.290 euro. Daarmee is ook gelijk de doelgroep voor deze auto bepaald, namelijk mensen die verstandig met hun geld omgaan en niet te veel aan status hechten. Zij krijgen een verzorgde auto die er leuk en stoer uitziet.

De auto rijdt goed en lekker, een fijne en ruime auto. Van zichzelf heeft deze auto voldoende kofferbakruimte. Voor extra bagage is door de dakdragers is een dakkoffer zo geplaatst; prettig voor de autovakantie.

Meer informatie vindt u op www.renault-nieuwendijk.nl 

0 Shares