De Thomas

Lunchconcerten

Na de zomer beginnen onze tweewekelijkse lunchconcerten weer! Om de week is er op dinsdag een gratis lunchconcert. Klassieke muziek, elke keer door een ander enseble of muzikant. 6 september: New West Pianotrio, 20 september: Elisa Mayeeshi & Katie Yao Morgan. Zaal open om 12:00, aanvang 12:30.

Open Monumentendag

Elk jaar in het tweede weekend van september openen tijdens Open Monumentendag duizenden monumenten hun deuren voor publiek. Op zaterdag 10 september verwelkomt ook de Thomaskerk bezoekers. Dominee Evert Jan de Wijer en Dirk Sijmons, zoon van de architect, u mee op pad door onze illustere kerk. U komt alles te weten over de architectuur maar er worden natuurlijk ook herinneringen opgehaald aan de roerige begintijd van De Thomas! U kunt tussen 10 en 17 binnenlopen. Reserveren voor de rondleiding via dethomas.nl.

Expositie NAFVA

De NAFVA – de Nederlandse Amateur Fotografen Vereniging Amsterdam – bestaat dit jaar 135 jaar. Dat vieren zij met een expositie in De Thomas! Leden van de vereniging tonen hun beste werk van de meest uiteenlopende soort, van portretten tot straatbeelden, van landschappen tot stadsgezichten, van minuscule details tot grootse vergezichten. De expositie opent op vrijdag 16 september om 17 uur, met om 17.30 uur een woord van voorzitter Maarten Steunenberg en om 17.45 uur een lezing door Tom Meerman, fotograaf, docent en schrijver van diverse boeken over fotografie. De expositie is tot en met 7 oktober kosteloos te bezichtigen op werkdagen van 12 tot 17 uur (met uitzondering van dinsdag 20 september en 4 oktober).

Lunchbreaks: Geloof, hoop & liefde

Waar geloof je in? Wat inspireert je? En waarom doe je wat je doet? We vragen het aan de idealisten van onze stad. In drie lunchbreaks voert dominee Evert Jan de Wijer met zijn gasten een gesprek over de thema’s geloof, hoop en liefde. Wat betekenen deze begrippen vandaag de dag? Wat zijn onze diepste drijfveren en wat doet ons eigen hart sneller slaan? Op dinsdag 27 september is artistiek leider van Theater Na de Dam, theatermaker en filosoof Jaïr Stranders te gast. Meer info en tickets via dethomas.nl

0 Shares