Wooninformatiemarkt voor 55-plussers stadsdeel Zuid en Buitenveldert

Woont u in Zuid, bent u 55 jaar of ouder, en wilt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, eventueel in een kleinere woning of op de begane grond? Kom dan dinsdag 13 september tussen 15:30 en 18:30 uur bij de Wooninformatiemarkt voor ouderen in de Oranjekerk (Tweede Van der Helststraat 1-3).

Op de Wooninformatiemarkt is over meerdere en diverse onderwerpen informatie en advies te krijgen, waaronder hulpmiddelen en aanpassingen in de woning. Voorbeelden zijn een traplift, verlaagde drempels, een automatische deuropener of een seniorentelefoon, maar ook informatie en advies over veiligheid in en om de woning en zorg aan huis. Verder is er informatie te krijgen over bestaande verhuisregelingen, bijvoorbeeld om te verhuizen naar een woning die beter bij u past.  Daarnaast wordt ook gekeken naar voorzieningen in uw buurt, zoals samen koken en eten, bewegen voor ouderen en andere sociale activiteiten.

Bijeenkomst in Buitenveldert

Donderdag 8 september organiseert de Algemene Hulpdienst Buitenveldert van 14:00 tot 16:00 uur de Liever Langer Thuisbeurs, waar wijkbewoners informatie kunnen krijgen bij diverse leveranciers en organisaties, die het de bewoner makkelijker maken om zo lang mogelijk zelfstandig of met een klein beetje hulp thuis te blijven woning. De beurs wordt gehouden in het Joods Cultureel Centrum aan de van Boechorststraat 26. Meer informatie is te vinden op www.hulpdienstbuitenveldert.nl.

Foto: Pixabay, Julita

0 Shares