Doortrappen fietsgroep in Zuid gaat van start!

Speciaal voor 55+’ers die willen (blijven) fietsen start er vrijdag 16 september een fietsgroep in Zuid. Je bent van harte welkom!

Goed nieuws: er start een nieuwe Doortrappen-fietsgroep in Amsterdam-Zuid! De kick-off is op 16 september van 13:30 tot 16:00 uur. Ben jij er ook bij?

Kick-off

Naast inwoners van andere stadsdelen kunnen nu ook 55-plussers uit Amsterdam-Zuid meefietsen met een fietsgroep! Iedereen is welkom bij de aftrap op 16 september. We starten om 13:30 met een gratis fietscheck door een fietsenmaker en montage van een fietsspiegel. Daarna, om 14:30, stappen we op de pedalen voor een mooie fietstocht.

Wekelijkse fietsgroep

Bevalt het? Dan kun je na 16 september vier vrijdagen lang aansluiten bij de fietsgroep! Wekelijks fietst de groep mooie fietsroutes in en rondom Amsterdam. Het begin- en eindpunt is hierbij Bosbaanweg 1. Je fietst verschillende afstanden en onderweg kun je genieten van de omgeving en gezelligheid! Let op: de wekelijkse fietsgroep start om 14.30 en vindt vier weken lang plaats op 23 september, 30 september, 7 oktober en 14 oktober.

Voor wie?

Of je nu een gewone fiets of elektrische fiets hebt, iedereen van 55+ kan zich opgeven voor de fietsgroep. Deelname is gratis. Fiets gezellig mee!

Veilig fietsen

Fiets je mee met de fietsgroep? Gezellig! In een groep fietsen is anders dan alleen fietsen. Bekijk daarom voordat je op de fiets stapt alvast de tips voor samen fietsen op de website van Doortrappen. Zorg er ook voor dat je eigen fiets veilig is en bedenk bijvoorbeeld of je een fietshelm wil gebruiken.

Praktische informatie

Start- en eindpunt: Bosbaanweg 1, 1182 DA Amstelveen

Dag: 16 september 2022

Tijd: van 13.30 tot 16.00 uur (start fietstocht om 14.30 uur)

Vragen? Mail naar doortrappenregioamsterdam@gmail.com

Over Doortrappen

Veiliger fietsen tot je 100ste, dat is het motto van het initiatief Doortrappen dat opgezet werd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Je kunt bij Doortrappen terecht voor tips om veiliger te fietsen, leuke fietsverhalen, oefeningen om FietsFit te worden en nog veel meer. Bekijk bijvoorbeeld video’s over verschillende soorten versnellingen of gebruik de Keuzewijzer Fiets om uit te vinden welke fiets het beste bij jou past. Ook organiseert Doortrappen evenementen en fietsgroepen voor fietsliefhebbers die liever samen op de pedalen staan.

Gezocht: fietsende 55-plussers voor de titel Beste Doortrapper

Veel 55+’ers fietsen regelmatig en blijven zo gezond en dat wordt via het programma Doortrappen – een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat – ook gepromoot. Om extra aandacht te vragen voor fietsende 55-plussers is elk jaar de verkiezing De Beste Doortrapper.

Daarom is Doortrappen in elk stadsdeel in Amsterdam op zoek naar de Beste Doortrapper 2022. Ken of ben jij een fanatieke fietser en 55-plusser, die regelmatig veilig op de fiets stapt of een bijzonder fietsverhaal heeft? Nomineer deze persoon dan voor Beste Doortrapper! Je mag ook jezelf nomineren.

Hoe? Kies iemand die je wil nomineren voor Beste Doortrapper (of nomineer jezelf). Beschrijf waarom hij of zij de ‘Beste Doortrapper 2022-bokaal’ verdient. Stuur dit voor 14 oktober 2022 in een mail naar doortrappenregioamsterdam@gmail.com. En vergeet niet naam, stadsdeel, leeftijd, e-mailadres en het uiteraard het fietsverhaal niet te vermelden. De jury kiest in de week van 14 oktober t/m 22 oktober een winnaar uit de prachtige fietsverhalen. Wie wint dit jaar de titel van Beste Doortrapper, wordt in het zonnetje gezet en wint de Beste Doortrapper-bokaal? In elk stadsdeel wordt een bokaal uitgereikt.

Doortrappen bezoekt dit jaar in september en oktober activiteiten in diverse stadsdelen. Iedere 55-plusser is op deze dagen welkom om langs te komen voor een gezellig praatje, advies over veilig fietsen en te draaien aan het

Doortrappen prijzen-rad. Benieuwd waar Doortrappen actief is bij jou in de buurt? Ga naar www.doortrappen.nl.

 

0 Shares