Enthousiaste jongeren van 15 t/m 21 jaar gezocht

Met de klimaatspijbelbeweging is een generatie jongeren opgestaan die zelf het heft in handen neemt. Maar klimaat is niet het enige waar jongeren een stem in hebben: allerlei organisaties horen graag wat jongeren te zeggen hebben, over uiteenlopende onderwerpen. Want jongeren zijn de toekomst. Daarom kunnen jongeren in regio Amsterdam nu jongerenambassadeur worden bij een organisatie die aansluit bij hun idealen!

Amsterdamse jongeren die hun stem willen laten horen worden gematcht aan een organisatie die aansluit bij wat jij leuk vindt en waar jij je hard voor wilt maken. Op deze manier worden je in staat gesteld volwaardig mee te praten in de maatschappij. Er zijn bestaande plekken, maar je wordt nadrukkelijk aangemoedigd zelf een onderwerp of organisatie aan te dragen! Van het project Jongerenambassadeurs krijg je een starttraining waarbij je alle skills opdoet die nodig zijn voor het geven van praktisch advies aan de organisatie. Op deze manier kunnen organisaties rekenen op unieke inzichten en verfrissende ideeën, terwijl jij écht meepraat en impact maakt.

Amsterdamse jongeren laten van zich horen op hun ‘droomplek’

In de regio Amsterdam doen al een aantal organisaties mee. Zo is bij KWF Kankerbestrijding een jongerenpanel opgezet, waar jongerenambassadeurs meedenken over het HPV-vaccin en een campagne over zonbescherming. Maar er zijn ook nog plekken te vervullen: bij Dierenopvang Amsterdam, het grootste dierenasiel van Nederland, is plek voor een jongerenambassadeur die de dieren in het zonnetje zet. Ook mensenrechtenorganisatie Amnesty International is benieuwd naar de ideeën van een jongerenambassadeur, die het hoofdkantoor adviseert geeft hoe meer jongeren bewust kunnen worden van mensenrechten.

Jongerenambassadeurs staat open voor alle enthousiaste jongeren tussen de 15 en 21 jaar. De enige ingangseis is dat je gemotiveerd bent. Dus laat jij ook je stem horen? Aanmelden kan via de website (www.jongerenambassadeurs.com), door te mailen naar jasmijn@jongerenambassadeurs.com óf door een appje te sturen naar 06-18530825

0 Shares