Expositie in het kader van 75 jaar Cobra-beweging

Grenzeloos en vrij. Van Appel tot Basquiat.

75 jaar geleden werd de revolutionaire Cobra-beweging opgericht in Parijs. Deze kunstenaarsbeweging stond bekend om zijn grenzeloze en vrije ideeën. Om dit jubileum te vieren, heeft het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen een knallend tentoonstellingsprogramma samengesteld met veel internationale bruiklenen. Te zien vanaf vrijdag 2 juni t/m 8 oktober!

Het hoogtepunt van het jubileumjaar is de tentoonstelling Grenzeloos en vrij. Van Appel tot Basquiat, waarin het Cobra Museum de 75ste verjaardag van de internationale Cobra-beweging (1948 – 1951) viert. Deze tentoonstelling is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in moderne kunst en biedt een unieke kans om deze revolutionaire en inspirerende werken van dichtbij te bekijken.

Er zijn maar liefst 120 kunstwerken van onder meer Klee, Appel, Van Gogh, Constant, Miró, Ferlov, Beckmann, Alechinsky, Pollock, De Kooning, Basquiat, Corneille, Van der Gaag, Brown, Schwitters en Munch. Maar ook minder bekende kunstenaars kun je in het museum ontdekken.

Het museum is voor deze expositie extra geopend op donderdag en vrijdagavond tot 20.00 uur. Meer informatie over de andere tentoonstellingen en de programmering is te vinden op: cobra-museum.nl.

Foto: Peter Tijhuis

0 Shares