Fysieke en mentale inspanning op oosterse wijze voor ontspanning

Leraren van de School van de 13 technieken KEN mogen na anderhalf jaar buiten te hebben getraind – letterlijk in weer en wind – leerlingen weer in de zaal ontvangen. Vanaf 20 september is er ruimte voor nieuwe leerlingen, die zich willen gaan bekwamen in de Tai Chi Chuan-discipline of in een van de andere Chinese/Taiwanese meditatieve bewegingsvormen of gevechtssporten en -kunsten.

Alhoewel niet ideaal, waren de leraren van Kenkungfu blij dat er in ieder geval nog kon worden getraind, al was het in de openlucht. Op deze manier konden jeugd, volwassenen en senioren in beweging en daardoor in conditie te blijven. Maar dat het soms met de Nederlandse weersomstandigheden soms een beproeving was, dat staat buiten kijf.

Vanaf 20 september is de zaal weer beschikbaar en als vanouds heeft Kenkungfu weer een divers en veelzijdig aanbod; zachte Tai Chi vormen van de familie Yang & Chen of het bewegelijke Spiritual Butterfly Boxing. Voor een ander is misschien de hardere, militaire, meer op de praktijkgerichte vorm Chung I Chuan. Veel mensen zijn de laatste tijd ook erg geïnteresseerd om zich het rustige Chi Kung eigen te maken, dit om de gezondheid preventief te ondersteunen.

In ieder geval staan de leraren klaar om iedereen gepassioneerd en enthousiasmerend mensen de oosterse manier om gezond te blijven bij te brengen.  Voor meer informatie: www.kenkungfu.nl, www.taichitrainen.nl en www.rugchikung.nl of bel met 020-6596914.

0 Shares