Geld aanvragen bij 02025 om samen energie te besparen

Platform 02025 geeft geld weg, tenminste tot 15 oktober, om mensen te helpen bij de energietranisitie. Het platform is een community van koplopers in de energietransitie die samen de stad koploper op het gebied van energie willen maken. Zij verbinden bewoners en organisaties met elkaar.

Daarnaast laat 02025 mensen van elkaar leren en elkaar versterken door kennis en netwerk te delen. Het ultieme doel is om Amsterdam in 2025 energieneutraal te hebben.

Een behoorlijk ambitieus maar niet onrealistisch doel. Als er in een jaar een medicijn en een nieuw gebouw konden worden ontwikkeld tegen Covid, is niets meer onrealistisch! Het enige is: gewoon doen.

Neem het voorbeeld van Marly, zij heeft de ambitie om Amsterdam van het gas te halen. Via het 02025 platform heeft zij een cursus gevolgd, waarbij zij leerde hoe ze isolerend folie kon aanbrengen. Vervolgens is zij dit afgelopen winter bij iedereen in haar omgeving die dat wilde, gaan doen. Daardoor daalde het energieverbruik én de rekening. Met haar initiatief kon zij de energiearmoede in haar buurt aanpakken. “Energie-armoede heeft meerdere gezichten”, zegt Marly,

“Enerzijds heb je de bijstandsgezinnen en minima met een zeer krap budget. Maar er zijn ook huishoudens met meer inkomen die door de sterk gestegen energienota in de financiële problemen komen.” Door haar project konden de mensen de thermostaat flink lager zetten, besparen op kosten en bijdragen aan een beter milieu.

“Komende winter wil ik vooral aan de slag met warmte matjes, zeg maar een elektrische deken voor onder je voeten. Door zo’n matje te gebruiken blijft je hele lichaam warmer en kan de thermostaat weer omlaag. Ik ben hierbij een voortrekker en de aanvrager van het budget, maar het mooie is dat iedereen kan aanvragen, voor zichzelf en voor een groep mensen. Eén iemand kan wel voor tien mensen geld bij dit Buur Bespaar Fonds aanvragen.”

Foto: Daniel Reche, Pixabay

0 Shares