Aanpassing 4 mei herdenking monument Amstelveenseweg

Vanwege de corona crises zal de jaarlijkse bijeenkomst ter herdenking op 4 mei bij het monument aan de Amstelveenseweg worden vervangen door een film die te zien zal zijn op Youtube en Facebook.

Op deze kanalen, beide onder de naam Herdenking Amstelveenseweg, zal vanaf 4 mei ’s avonds een korte film worden vertoond waarin het drama dat zich hier afspeelde wordt herdacht. Met dezelfde sprekers en muziek die al geprogrammeerd stonden.

Het monument, dat geplaatst is tegen de buitenkant van het hek van het Vondelpark, gedenkt de dood van de verzetsstrijders die hier omkwamen in een vuurgevecht met Duitsers, op 7 mei 1945, dus enkele dagen na de overgave. De eerste herdenking was al meteen in 1946 en wordt sindsdien jaarlijks georganiseerd door een comité van buurtbewoners. Om deze traditie voort te zetten, ook in deze bijzondere tijd, is besloten om een film te maken waarin ook dit jaar kinderen een verhaal vertellen, verschillende sprekers optreden, onder wie René Kok van het NIOD, dit alles afgewisseld met sfeervolle muziek. Vlak voor de twee minuten stilte om 20:00 uur klinkt zoals gebruikelijk de taptoe. Ook ná de herdenking zal de film te zien blijven zijn.

Volg de herdenking via Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCUsuLaLqO16IZfoO5xlmvjg?view_as=subscriber

Volg de herdenking op Facebook: https://www.facebook.com/Herdenkingamstelveenseweg/

0 Shares