Het Mondriaanhuis organiseert expositie en exclusief bezoek aan het atelier van de Amsterdamse kunstenaar Henriëtte van ’t Hoog

De Amsterdamse kunstenaar Henriëtte van ‘t Hoog exposeert dit najaar in het geboortehuis van Piet Mondriaan. Van ‘t Hoog, o.a. bekend van kleurrijke abstracte muurschilderingen, is door het museum uitgenodigd om een nieuw werk te creëren voor een expositie samen met de uit Deventer afkomstige kunstenaar Elise van der Linden.

Het Mondriaanhuis in Amersfoort is het geboortehuis van Piet Mondriaan. Hier zag de pionier van de abstracte kunst in 1872 het levenslicht. In het Mondriaanhuis kunnen bezoekers alles te weten komen over het leven en werk van de kunstenaar. Daarnaast organiseert het museum twee keer per jaar een kleine tijdelijke tentoonstelling met werk van hedendaagse kunstenaars.

Equilibrium
Piet Mondriaan leefde in een turbulente tijd waarin twee wereldoorlogen plaatsvonden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de kunstenaar in zijn composities steeds op zoek was naar harmonie en evenwicht.
Het Mondriaanhuis heeft Elise van der Linden en Henriëtte van ’t Hoog uitgenodigd om te onderzoeken wat evenwicht (equilibrium) voor hen betekent. In de roerige tijden waarin we nu leven, is het zoeken en vinden van balans opnieuw een relevant thema. Beide kunstenaars krijgen een expositieruimte toebedeeld, die zij geheel naar hun eigen hand zetten. Daarbij zijn ze ook uitgenodigd om ‘buiten de lijntjes’ te gaan. Tevens worden zij aangemoedigd om niet alleen te reflecteren op werk en gedachtegoed van Mondriaan, maar ook om een eventuele wisselwerking tussen elkaars werk te onderzoeken.

Exclusief Atelierbezoek
Voor wie nu al wil weten wat Van ‘t Hoog maakt voor de tentoonstelling in Amersfoort, organiseert het Mondriaanhuis een exclusief bezoek aan het atelier van de kunstenaar in Amsterdam. Dit bezoek vindt plaats op zondagmiddag 4 oktober om 14.00 en om 15.00 uur. Het aantal plaatsen is zeer beperkt. Meer informatie en reserveren via:
https://www.mondriaanhuis.nl/nl/doe-mondriaan/te-doen/exclusieve-atelierbezoeken

0 Shares