Het Natuurspeelbos is af, spelen maar!

Het Natuurspeelbos in het Sarphatipark is een fijne plek geworden. Een plek om te spelen en te leren. Op 16 september is het natuurspeelbos officieel geopend door de kinderen uit de Pijp die het natuurspeelbos bedachten. Rocco Piers, stadsdeelbestuurder, overhandigde aan de kinderen een bouwplaat waarmee de hoge nesttoren op schaal kan worden nagebouwd.

Het natuurspeelbos is niet alleen een avontuurlijke plek om te spelen, maar ook een plek om kennis te maken met de natuur. Een groep kinderen uit De Pijp bedachten en tekenden zelf deze avontuurlijke speelplek. Met veel groen, fruitbomen en een vlindertuin. De kinderen wilden een plek om te spelen, maar het moest ook een plek zijn waar ze op onderzoek kunnen in de natuur.

Alle onderdelen in het Natuurspeelbos zijn gemaakt van natuurlijke materialen.

Er is van alles te beleven, er is een observatiedek en een toren met mikadostammen om op te klauteren. Een klimtraject met loopbruggen, touwen en een web. De hoge nesttoren is bereikbaar via een kooi.  Via een superhoge glijbaan kun je weer naar beneden suizen. De grote nestschommel biedt plek aan veel kinderen.

Rocco Piers: “Het Sarphatipark biedt veel ruimte om verschillende sport- en speelactiviteiten uit te oefenen voor allerlei leeftijdsgroepen. Maar voor kinderen in de leeftijd van 6-14 jaar was er onvoldoende speelaanbod. Er moest speelruimte komen voor deze groep kinderen.”

Foto: Tom Feenstra

0 Shares