Honda e, 100% elektrisch in een zeer geslaagd design

Honda is een van de meest technisch geavanceerde merken met tal van innovaties op de naam. Als een dergelijk concern een volledig elektrische auto introduceert, dan zijn de verwachtingen hooggespannen. Wij mochten de volledig elektrische Honda e voor u testen.

Tegenwoordig kun je kiezen uit meer dan dertig volledig elektrische modellen. Van diverse reguliere auto’s zijn inmiddels ook versies die volledig elektrisch zijn. In deze wagens proef je altijd nog een restje van de oude versie, met alle nadelen van dien. Een paar fabrikanten echter zijn begonnen met een blanco vel papier en hebben van daaruit een volledige nieuwe auto ontworpen zonder de erfenis van de brandstof auto mee te nemen.

De Honda e is zo’n auto, en het eerst wat opvalt wanneer je de auto ziet staan, is hoe ongelofelijk modern en strak het ontwerp is. Een beetje een mix van de Jetsons en de producten van Apple. Helemaal nieuw en toch volledig bekend, een zeer geslaagd design.

Een van de meest opvallende zaken is het ontbreken van achteruitkijkspiegels, op de plaats van de spiegels zitten kleine hoge-resolutie-camera’s. Het beeld van deze camera’s kun je binnenin de auto zien aan de uiterst linker en rechterkant op een klein beeldscherm. Uiteraard is dit in het begin even wennen, maar na een paar minuten merk je dat je in een oogopslag een heel compleet beeld hebt van al het verkeer om je heen. Met een beetje goed afstellen kun je de dode hoek zelfs volledig laten verdwijnen.

Het interieur valt verder op door de soberheid, het doet een beetje Scandinavisch aan. Dit gevoel wordt nog verder versterkt door de lichthouten bovenkant van het dashboard, zeer geslaagd. Dit mag ook wel, want als het dashboard tot leven komt, dan heb je ineens een hele strook vol met kleur en uitbundigheid in je zicht. Dit dashboard is een zeer goed functionerende touchscreen en is volledig te personaliseren.

De Honda e heeft twee rijstanden: Normaal en Sport. De wagen beschikt over 154 pk. In combinatie met het relatief lage gewicht zorgt dit voor hele goede prestaties. Het gewicht van de auto is vrijwel fifty fifty verdeeld over de voor en de achterkant, hierdoor heeft de wagen een ontzettend goede wegligging. Zowel in de nauwe stad als op de snelweg gedraagt de wagen zich uitstekend. De auto heeft een draaicirkel van net vier meter en is dus extreem wendbaar, het voelt alsof je om een luciferhoutje heen kan draaien. De auto nodigt evenwel uit tot rustig en ontspannen rijden, ondanks de bescheiden afmetingen ervaar je veel rust en comfort wanneer je met de Honda e onderweg bent.

Dit is een geweldige auto voor mensen die veel in de stad rijden. De Honda e is leverbaar vanaf € 35.330,-.

Kijk voor meer info op  www.vannieuwkerk.nl

0 Shares