Complete ‘make over’ maakt van De Honda Jazz een ruimtewonder

Recentelijk heeft Honda zijn compacte minivan, de Jazz, in een compleet nieuw jasje gestoken. Het bleef niet bij een paar cosmetische ingrepen maar is een complete make over geworden.

De grootste wijziging betreft de motor, de Jazz is vanaf nu uitgerust met een modernen hybride motor. Deze HEV Hybrid engine hoeft niet meer aan het stopcontact, maar laadt zichzelf tijdens het rijden permanent op. Het is een zeer stille en soepele krachtbron die verassend lang en vaak elektrisch, dus uitstootvrij rijdt. Op het dashboard kun je desgewenst exact zien hoe de verdeling van kracht is tussen de verbrandingsmotor en de elektromotor. Dit maakt je heel erg bewust van het verbruik van de wagen.

Dat verbruik is overigens zeer laag door de deels elektrische aandrijving. Tijdens onze proefrit haalden wij een gemiddelde van 1 op 20. De motor beschikt over een zogenaamde continu variabele transmissie, ofwel een traploze automaat. De wagen schakelt niet en rijdt daarom zeer soepel. De motorisering is ruim voldoende voor de wagen en de Jazz komt moeiteloos mee in het verkeer. Zowel in de stad als op de snelweg kun je vlot doorrijden.

Wat verder opvalt aan de Jazz is de geweldige afwerking, met name het interieur is zeer verzorgd en goed afgewerkt. Binnen is de auto muisstil, ook wanneer we de klinkers van de Apollolaan pakken. Verder heeft men hetzelfde materiaal op de deurpanelen gebruikt als op de stoelen, daardoor straalt het interieur rust uit, als men feng shui gebruikt heeft tijdens het ontwerp. Alle bedieningsknoppen en hulpmiddelen zitten daar waar je ze verwacht en dat draagt bij aan een rustige rijervaring.

De Honda Jazz beschikt achterin over zogenaamde Magic Seats, hierdoor kan de zitting van de achterbank, eventueel in delen, omhoog geklapt worden. Hierdoor ontstaat de ruimte om bijvoorbeeld een mountainbike in een keer te vervoeren. Bij het gewoon neerklappen van de rugleuning ontstaat een zeer ruime laadvloer die uitermate prettig is wanneer je bijvoorbeeld bij de Ikea bent.

Deze wagen is zeer geschikt voor gezinnen in de stad of mensen met een actieve levensstijl, hij rijdt heel goed een is goed aan te passen aan vrijwel elke situatie. Met name de enorme binnenruimte van deze wagen is letterlijk een grote verassing. De Honda Jazz is leverbaar vanaf € 24.430,- Er is tevens een Jazz Hybrid Crosstar uitvoering leverbaar, deze is iets hoger en wat stoerder.

Kijk voor meer info op  www.vannieuwkerk.nl

.   

0 Shares