Hoodlab President Kennedyplantsoen geopend

Vanaf woensdag 8 juli t/m zaterdag 15 augustus staat Hoodlab op het President Kennedyplantsoen in de Rivierenbuurt in stadsdeel Zuid. Vanuit de grote blauwe zeecontainer wordt een gevarieerd programma aangeboden. Hoodlab is een studio, een tijdelijk buurthuis, een makersplek en een koffietentje in één.

Reden voor de komst van Hoodlab is dat het President Kennedyplantsoen in 2021 een flinke opknapbeurt krijgt. Samen met een groep bewoners is gewerkt aan een nieuw ontwerp voor het plantsoen. Dat ontwerp is nu af en stadsdeel Zuid wil het met zoveel mogelijk buurtbewoners delen om te kijken welke mogelijkheden het nieuwe plantsoen voor de buurt biedt. Naast dat ze benieuwd zijn naar de reacties op het ontwerp, zijn ze ook benieuwd naar de ideeën die bewoners nog meer hebben voor hun buurt. Wat leeft er in de buurt en wat zouden bewoners willen doen op en om het plantsoen?

Afgelopen vrijdag 24 juli zijn stadsdeelvoorzitter Sebastiaan Capel en zijn collega bestuurder Flora Breemer van 17.00 tot 18.00 uur aanwezig op het plantsoen aanwezig geweest om Hoodlab te openen en om met bewoners in gesprek te gaan.

MHoodlab is een sociaal innovatieve aanpak, waarbij er voor een periode van zes weken een pop up woonkamer op het President Kennedyplantsoen is gerealiseerd. Gedurende deze periode verzorgt Hoodlab hier vier dagen per week een speciaal pleinprogramma. In het Hoodlab op het President Kennedyplantsoen kunnen bewoners het ontwerp komen bekijken en verder meedenken over het gebruik van het plantsoen. Daarnaast is er ook gelegenheid om met elkaar te praten over de buurt; wat gaat goed en wat kan beter? Zo hoopt het stadsdeel erachter te komen wat het plantsoen en de buurt naast fysieke aanpassingen nog meer nodig hebben. Met deze methode helpt Hoodlab bewoners het gesprek aan te gaan met elkaar, de gemeente en professionals om  te bouwen aan de buurt.

Hoodlab is van woensdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 20.00 uur geopend. Naast de eerdergenoemde ontmoetingsfunctie biedt Hoodlab een gevarieerd programma met o.a.  freestyle voetbal, een fashion fotoshoot met een fotograaf en de silent disco op zaterdagavond. Ook kunnen bewoners zelf activiteiten organiseren.

Uiteraard worden steeds de regels van het RIVM nageleefd: 1.5 meter ruimte tussen personen aangegeven met stickers op de grond, desinfecterende gel aanwezig en een maximaal aantal deelnemers per activiteit.

 

 

0 Shares