Iedereen heeft Recht op Kunst!

Kunstenaar Keith Haring schreef ooit in zijn manifest ‘kunst is voor iedereen’ en ‘het publiek heeft recht op kunst’. In dezelfde geest organiseert kunstRUIM van 5 tot 13 november 2022 het kunstevenement Recht op Kunst! in de voormalige Rechtbank aan de Parnassusweg 220.

Recht op Kunst! heeft als doel om op een laagdrempelige manier mensen kennis te laten maken met het werk van professionele kunstenaars en hun artistieke visie. Dit gebeurt door een expositie en een uitgebreid randprogramma. Op de expositie tonen 48 Amsterdamse professioneel beeldend kunstenaars die wonen of werken in Zuid gevarieerd werk: schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerk, installaties, keramiek, mixed media en fotografie.

Bezoekers worden daarnaast uitgedaagd om zelf kunst te maken en te beleven. Hierbij wordt speciaal aandacht besteed aan mensen die niet zo snel met kunst in aanraking komen: nieuwkomers, ouderen, jongeren of mensen met een kleine portemonnee. Er zijn diverse workshops, art talks en art walks waar iedereen aan kan meedoen. kunstRUIM werkt hiervoor samen met diverse maatschappelijke organisaties en andere instellingen op de Zuidas.

Recht op Kunst! vindt plaats van zaterdag 5 t/m 13 november 2022 en is voor iedereen gratis te bezoeken tussen 11:00 en 17:00 uur (met uitzondering van maandag 7 en dinsdag 8 november).

Meer informatie: www.kunstruim.amsterdam

0 Shares